Υπ. Εργασίας: Υποκριτικό το ενδιαφέρον Μητσοτάκη για τους διανομείς του “σχεδία”

Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, για το περιοδικό «σχεδία», δίνει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή το αίτημά του να μην επιβαρύνεται με εισφορά ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) η πώληση του περιοδικού «σχεδία».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρεται, διότι οι άστεγοι αποκτούν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δικαίωμα στη σύνταξη, με εισφορά η οποία καλύπτεται από την τιμή πώλησης του περιοδικού και δεν επιβαρύνει τους διανομείς του περιοδικού «σχεδία».

«Εκείνοι που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και πολλαπλασίασαν τους αστέγους, εκείνοι που υπόσχονται να μετατρέψουν σε προαιρετική τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, έβαλαν τον κ. Μητσοτάκη να εκδηλώσει τη “συμπόνια” του. Το υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για τους διανομείς του περιοδικού “σχεδία” αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι σαμποτάρει την ένταξη των αστέγων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η στήριξη και η μέριμνα της κυβέρνησης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τους εκπροσώπους της φιλανθρωπίας των ελίτ.