Κύκλοι Υπ. Οικονομικών: Aδιάβλητη η λοταρία αποδείξεων

H διαδικασία της φορολοταρίας είναι αδιάβλητη, διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ποτάμι».

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, τους ηλεκτρονικούς λαχνούς συγκεντρώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενώ την κλήρωση διενεργεί το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) που εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη του Ρίου Πατρών και εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για φορέα με μεγάλη εμπειρία, που εκτός της έκδοσης του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για την εκπαίδευση, έχει και την ευθύνη της μετάδοσης των θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα διενεργεί και τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, με σύστημα ανάλογο αυτού που διενεργούνται οι ηλεκτρονικές κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

«Πολλά ερωτήματα προκαλούν οι κληρώσεις για τις αποδείξεις», τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 8-1-2018 με τίτλο «Πιο τυχεροί και από το Τζόκερ;» για τη λοταρία αποδείξεων που διενεργήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Διαβάστε εδώ περισσότερα:Το Ποτάμι για τη λοταρία αποδείξεων: «Πιο τυχεροί και από το Τζόκερ;».