Φόβοι για 7 νεκρούς στη Μάνδρα – Τρεις αγνοούμενοι

Τραγωδία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και την Μάνδρα Αττικής. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στη περιοχή της Μάνδρας Αττικής από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την περιοχή το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο) Αττικής.

Συμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα θύματα απο την θεομηνεία που έπληξε τις περιοχές αυτές, είναι έως τώρα επτά, καθώς βρέθηκαν δύο άτομα σε βενζινάδικο τα οποία δεν δείχουν σημάδια αντίδρασης. Επίσης υπάρχουν και τρεις αγνοούμενοι.

Όπως αναφέρουν οι ίδες πηγές υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εαν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, αρχικά μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τα σωστικά συνεργεία στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρός, απο τη θεομηνία, είναι και ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας που ανασύρθηκε νεκρός από το σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμονος. Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο επιχείρησης, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, ενώ υπάρχει και τέταρτος νεκρός περίπου 55 ετών, σε προαύλιο χώρο επιχείρησης, μεταξύ 2ου και 3ου χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας – Θηβών.

Νεκρή εντοπιστηκε και άλλη γυναίκα και ανασύρεται από εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι κάτοικοι της Νέας Περάμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν.

«Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει», λέει με απόγνωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ευτέρπη που προσπασθούσε να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της. Λίγο πιο κάτω, ο κ. Ιορδάνης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, θα πει «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».