Νέα άνοδος στις τιμές πετρελαίου μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά της covid σε ΗΠΑ-ΕΕ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη 4-5-2021 καθώς περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ περιορίζουν τα lockdown εξαιτίας της covid και η Ευρωπαϊκή Ένωση χαλαρώνει τους ισχύοντες περιορισμούς στα μη απαραίτητα ταξίδια εντός της ΕΕ, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση των ανησυχιών σχετικά με τη ζήτηση καυσίμων στην Ινδία καθώς οι περιπτώσεις COVID-19 αυξήθηκαν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent εμφάνιζαν κέρδη κατά 1,32$ ή 1,92% υψηλότερα στα 68,86$ το βαρέλι στις 13:25 το μεσημέρι της Τρίτης 4-5-2021, μετά από άνοδο 1,2% τη Δευτέρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ σημείωσαν επίσης άνοδο 1,18 $, ή 1,83%, στα 65,67 $ το βαρέλι, μετά την άνοδο 1,4% τη Δευτέρα.

Οι τιμές υποστηρίζονται από την προοπτική της αύξησης της ζήτησης καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, καθώς οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϋ και του Κονέκτικατ είχαν αποφασίσει να μειώσουν τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίαζε να ανοίξει σε περισσότερους ξένους επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, ανέφεραν οι αναλυτές.