Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου – Ξεκίνησε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου η πορεία από το Πολυτεχνείο, στην οδό Πατησίων, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα στεφάνι. Ωστόσο, υπό τον φόβο επεισοδίων και εξ΄ αιτίας της παρουσίας αντιεξουσιαστών στον χώρο, ο κόσμος που ήρθε στο Πολυτεχνείο σήμερα ήταν λίγος.

Αργά το μεσημέρι ολοκηρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται μέσα στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 45 χρόνων από την εξέγερση, ενώ έκλεισαν κι οι πύλες του κτιρίου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι με πορεία θα κατευθυνθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα περιμένουν τον κύριο όγκο της διαδήλωσης.

Η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973 δεν πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, με το κλείσιμο των θυρών του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές στο σημείο, ενώ οι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει τον χώρο του Πολυτεχνείου και έχουν επεκταθεί στην οδό Στουρνάρη.