Έκπτωση 30% στους λογαριασμούς ΔΕΗ των πληγέντων από τη “Μηδεία”

Περαιτέρω εκπτώσεις για τους πελάτες της που επλήγησαν από την κακοκαιρία ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, πέραν της έκπτωσης των τελών δικτύου για το Φεβρουάριο που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ η οποία ισχύει για τους πληγέντες καταναλωτές όλων των προμηθευτών.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε θα τριπλασιάσει την οικονομική ελάφρυνση για τους πελάτες της, προσθέτοντας επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας του λογαριασμού τους. Με αυτό τον τρόπο, για ένα μέσο μηνιαίο λογαριασμό, η συνολική έκπτωση για τους πελάτες ΔΕΗ υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 30% επί του συνόλου του λογαριασμού.

Οι εκπτώσεις θα εμφανιστούν σε λογαριασμούς των επόμενων μηνών, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης των πελατών.

Θυμίζουμε ότι τη δωρεά των τελών δικτύου διανομής για το Φεβρουάριο σε όλους τους πληγέντες από τις καταστροφές της “Μηδείας” αποφάσισε ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΔΕΗ το απόγευμα της Πέμπτης 18-2-2021. Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της δωρεάς των τελών θα αναλογεί σαν μια έκπτωση 10% στο συνολικό ύψος του λογαριασμού. Η έκπτωση θα δοθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ σε όλους τους παρόχους ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και τού ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

Η έκπτωση θα δοθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ισχύσει και για όσους καταναλωτές έχουν επιλέξει διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος.