Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα 1-6-2020

Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 1-6-2020 για όγδοη συνεχόμενη ημέρα η αστάθεια του καιρού στη χώρα μας σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Ειδικότερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλάζι:

Α. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (01-06-2020), ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ).

Β. ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (02-06-2020), ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Επίσης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι τόσο στις ηπειρωτικές όσο και στις νησιωτικές περιοχές.

Μεγάλη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στο Αιγαίο, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και γενικότερα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι καταιγίδες αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.