Έκτακτο δελτίο καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι έως Πέμπτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2019 η ΕΜΥ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι στις παρακάτω περιοχές:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (03-06-2019) ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

2. ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (04-06-2019) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (05-06-2019) ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

3. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (06-06-2019) ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Άστατος καιρός θα επικρατήσει από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, σε ορεινά κυρίως τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου, στο Βόρειο Ιόνιο και πιθανώς στο Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στην Ήπειρο και στη Βόρεια Ελλάδα, και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη και την Τετάρτη η αστάθεια αναμένεται να ενταθεί και να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ενδεχομένως θα επηρεάσουν και τον νομό Αττικής.