Λευκορωσία: Έλληνας κατέβηκε από την πτήση της Ryanair στο Μινσκ

Ένας Έλληνας συγκαταλέγεται μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους της Ryanair που κατέβηκαν από την πτήση στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης, πέρα από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας Έλληνας υπήκοος.

Κατά τις ίδιες πηγές, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί αποβιβάστηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες στο Μινσκ.

“Θεωρούμε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν ορισμένοι πράκτορες της KGB, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο Μινσκ”, είχε δηλώσει χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, σε δηλώσεις του στο RTE Radio.

Διδάκτορας στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας είναι σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας ο Έλληνας που αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος της Ryanair, όταν αυτό έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα πάντα με το μέσο ενημέρωσης της Λευκορωσία ο άνδρας φέρεται να δήλωσε πως πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ όπου βρίσκεται η σύζυγός του.

Δεδομένου ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λευκορωσία, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι, άδραξε της ευκαιρίας και αποβιβάστηκε στο Μινσκ.