Play Out Super League: «Έμπλεξε» ο Βόλος – Υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Με τον Γιον Τοράλ να σημειώνει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο ΟΦΗ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στο «Θ. Βαρδινογιάννης» τον Βόλο με 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ηρακλείου βελτίωσε τη θέση της στην κατάταξη και ταυτόχρονα υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους στην πρώτη ήττα τους στο μίνι πρωτάθλημα, με τους Θεσσαλούς να περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα Παναιτωλικού (στην Τρίπολη) και της Κηφισιάς (στο Περιστέρι) για να κάνουν τους υπολογισμούς τους.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καλός, με τους γηπεδούχους ανώτερους στα σημεία. Οι παίκτες του Δέλλα είδαν τελικά την προσπάθειά τους να ανταμείβεται στο 28ο λεπτό με το γκολ του Γιον Τοράλ, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία ύστερα από μια φάση διαρκείας στην περιοχή των Θεσσαλών και νίκησε τον Κόβατς με ωραίο πλασέ.

Ο Βόλος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το 0-1 αλλά δεν κατόρθωσε να απειλήσει με αξιώσεις ως το ημίχρονο, σε αντίθεση με τους Ηρακλειώτες που είχαν μια δεύτερη καλή στιγμή στο 42΄, με τον Μπάκου να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά αδύναμα και να στέλνει την μπάλα στον Κόβατς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και στο δεύτερο μέρος πολύ επιθετικά, ο Κόβατς έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Ισέκα στο 48΄ αλλά στο επόμενο δεν είχε απάντηση στο νέο εξαιρετικό τελείωμα του Τοράλ, ο οποίος διπλασίασε μέσα από την περιοχή.

Ο Βόλος φάνηκε στο παιχνίδι για πρώτη φορά στο 52΄, όταν σε ένα γύρισμα της μπάλας από την αριστερή πλευρά ο Βούρος έδιωξε με προβολή, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Χριστογεώργου, ενώ στο 63΄ απείλησε για δεύτερη φορά με το δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Ασεχνούν, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ από το αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου στο 90΄+1.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Ανδριανός

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρινάκης – Ντε Καμπς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης (72΄ Λαμπρόπουλος), Βούρος, Λουκάο, Θοράρινσον, Μπάκιτς, Μεγιάδο (79΄ Γκλάζερ), Τοράλ (64΄ Γκαγέγκος), Ριέρα, Μπάκου (72΄ Μοσκέρα), Ισέκα (79΄ Φελίπε Λουίζ)

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Λούνα (85΄ Κίτσος), Ντε Καμπς (62΄ Τρουιγέ), Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Μύγας (62΄ Μπερτόλιο), Κόμπα, Ασεχνούν (70΄ Ποπέσκου), Γκαρσία (70΄ Μωραΐτης)

«Διπλό» παραμονής του Παναιτωλικού στην Τρίπολη

Ο Παναιτωλικός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, πέρασε νικηφόρα (2-0) από την Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα κι έκανε το βαθμολογικό άλμα που επιζητούσε, καθώς έφτασε στους 30 βαθμούς και άφησε πίσω του Βόλο και Κηφισιά.

Οι Αγρινιώτες ξεκίνησαν το παιχνίδι με στόχο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και το πέτυχαν, αφού στο πρώτο τέταρτο κυριάρχησαν κι έφταναν με άνεση στην αντίπαλη περιοχή, απειλώντας στο 4΄ με σουτ του Λομόνακο, στο 7΄ με την μόλις άστοχη προσπάθεια του Ντίας και στο 8΄ με την φοβερή επέμβαση του Τσιφτσή, σε σουτ του Ντίας και πάλι.

Ο Αστέρας «απάντησε» στο 22΄ με μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπαρτόλο που έφερε τον Πίτσου να κάνει το τελείωμα με το εξωτερικό, αλλά ο Τσάβες απέκρουσε σε κόρνερ.

Τελικά τα «Καναρίνια» άνοιξαν το σκορ στο 31ο λεπτό στην τρίτη και… φαρμακερή τελική του Ντίας: από σέντρα του Τορεχόν η άμυνα των γηπεδούχων απέτυχε να απομακρύνει και ο στράικερ του Παναιτωλικού άδραξε την ευκαιρία και νίκησε τον Τσιφτσή.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Πετράκη να είναι καλύτερη και να επιζητεί την ασφαλιστική δικλείδα για το «διπλό», την οποία βρήκε τελικώς στο 67ο λεπτό, όταν σε νέα ολιγωρία της άμυνας του Αστέρα ο Ντίας από εκτελεστής έγινε δημιουργός, «σερβίροντας» την ασίστ στον Ζοάο Πέδρο που διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λύρατζης – Πέρες

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Λύρατζης (88΄ Γκαρσία), Πίτσου, Καστάνιο, Χουχούμης (62΄ Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι, Γκος (80΄ Αλάγκμπε), Παλάσιος (62΄ Ζουγλής), Μπαρτόλο (46΄ Μάντζης), Ρεγκίς, Μιριτέλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (79΄ Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν, Λιάβας (62΄ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρες (82΄ Τσιγγάρας), Χουάνπι, Λομόνακο (62΄ Ζοάο Πέδρο), Ντίας (82΄ Ντουάρτε).

Υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Η Κηφισιά «απέδρασε» με νίκη (2-1) από το Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ.

Η ομάδα των βορείων προαστίων χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να φτάσει στους 3 βαθμούς και να παραμείνει ζωντανή στην διεκδίκηση της παραμονής, ενώ η νίκη της σήμανε και τον μαθηματικό υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 2, μετά από 4 χρόνια, καθώς στην καλύτερη γι΄ αυτούς περίπτωση οι Ηπειρώτες μπορούν να ισοβαθμήσουν με την Κηφισιά αλλά δεν μπορούν να ξεπεράσουν Παναιτωλικό και Βόλο.

Η ομάδα του Μπράτσου επέλεξε στο ξεκίνημα να έχει ψηλά τις γραμμές για να πιέσει την κυκλοφορία των «κυανόλευκων», οι οποίο ωστόσο δεν έχασαν την ευκαιρία για να τιμωρήσουν το πρώτο λάθος των φιλοξενούμενων.

Ήταν το 16ο λεπτό στο Περιστέρι όταν σε μια απρόσεκτη πάσα του Τσάπαν προς τον Βαφέα ο Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε την μπάλα, έφυγε μόνος μπροστά και τελείωσε την φάση πλασάροντας τον Νικοπολίδη, που έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία και σιγουριά στον Ατρόμητο, που κυριάρχησε και λίγο έλλειψε να διπλασιάσει στο 34΄, πρώτα με τον Αντζιέλσκι το σουτ του οποίου εξοστρακίστηκε σε σώμα αμυντικού και η μπάλα έφυγε αριστερά, με τον Αγκιμπού να γυρίζει και να βρίσκει τον Κούντε, το πλασέ του οποίου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι Νικοπολίδη.

Η κατάσταση αντιστράφηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Κηφισιά να φτάνει στην ανατροπή μέσα σε ένα τετράλεπτο. Στο 64΄ ο Σναϊντερλάν ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πρίτσας και στο 68΄ ήταν η σειρά του Κρισιούμα να «εκτελέσει» τον Μαρκετζιάνι, επίσης με κεφαλιά στη σέντρα του Κλωναρίδη, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστείδης Βάτσιος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαλένσια, Τριμμάτης, Αγκ. Καμαρά, Καραμάνης – Τσανάτζια, Κρισιούμα, Τσάπαν, Σολόα, Μιλίσεβιτς, Νικοπολίδης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Τριμμάτης (67΄ Τσακμάκης), Ασεβέδο (73΄ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασίου, Έντερ, Κούντε, Βαλένσια, Καμαρά, Βρακάς (62΄ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι (62΄ Βέργος).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Τσανάτζια (58΄ Μπιφουμά), Τσάπαν, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Σολόα, Σναϊντερλάν, Μενέντες (46΄ Κλωναρίδης), Πρίτσας (82΄ Τεττέη), Κρισιούμα (75΄ Γκόμπελιτς), Οζέγκοβιτς (82΄ Γιόβαντσιτς).