Ένα νέο κύμα γρίπης προκαλεί σύγχυση στις ΗΠΑ – 10.000 νεκροί μέχρι στιγμής

Ένα νέο κύμα γρίπης χτυπά τις Η.Π.Α., αυξάνοντας τον κίνδυνο οι ασθενείς που πάσχουν από εποχική ασθένεια να πιστεύουν ότι έχουν κοροναϊό, το οποίο έχει σχεδόν ταυτόσημα συμπτώματα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εκτιμούν ότι περισσότεροι από 19 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν αρρωστήσει με τη γρίπη μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων 180.000 ανθρώπων που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Περίπου 10.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει, εκ των οποίων περισσότερα από 60 παιδιά.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανέφεραν ότι ο κοροναϊός που επεκτείνεται ταχέως στην Κίνα, αποτελεί μια πρωτοφανή απειλή για τη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι θα απαιτηθούν επιθετικά μέτρα για να σταματήσει η μεταφορά της στην Αμερική. Μια ομάδα Αμερικανών που έχουν επαναπατριστεί από το κέντρο της εστίας στο Wuhan έχουν τεθεί υπό ομοσπονδιακή καραντίνα.

Η νεοσύστατη ομάδα ειδικών ιών του Προέδρου Donald Trump σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δημόσια ενημέρωση την Παρασκευή το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι περίπου στις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, αναμένεται η νέα έκθεση από την Κίνα για τον Κοροναϊό με τους αναθεωρημένους αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών.

Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός στην Κίνα έγινε ακόμη πιο βαρύς, με 213 νεκρούς από 170 χθες και 1.981 νέα κρούσματα από 1.700 χθες, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε σχεδόν 9.692 από 7.711 ως χθες βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγεία.

Ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων κορωναϊού σε όλο τον κόσμο υπερτερεί της καταμέτρησης από την επιδημία SARS, η οποία το 2003 είδε 8.096 επίσημα αναφερθείσες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.