Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη την Κυριακή

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και στο νησί τις επόμενες ημέρες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, και με βάση το Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, στην Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο καιρός θα εμφανίσει ραγδαία αλλαγή που θα ξεκινήσει με πρόσκαιρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και από το βράδυ της Κυριακής, χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού.

Με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν ήδη τεθεί οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης αναφέρει και μια σειρά οδηγιών αυτοπροστασίας για τους πολίτες όπως η ασφάλιση αντικειμένων τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς, η φροντίδα υδρορροών σε κατοικίες, αλλά και η αποφυγή μετακινήσεων σε χείμαρρους και ρέματα, αλλά και η κατοχή αντιολισθητικών αλυσίδων, σε περίπτωση που βρεθούν σε ορεινές περιοχές, που θα υπάρξει χιονόπτωση.