Έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας για την σχολική καγκελόπορτα που τραυμάτισε μαθητή- Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με την πτώση της σιδερένιας σε σχολείο της Κηφισιάς διέταξε ο εισαγγελέας ο οποίος παράλληλα έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το περιστατικό χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η εισαγγελική εντολή είναι με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης να συλλέγουν όλα τα στοιχεία ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις από γονείς μαθητών ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία. Επίσης δεν έχουν περιληφθεί τα στοιχεία για το πώς παρελήφθη το έργο της τοποθέτησης της νέας καγκελόπορτας, δηλαδή από ποιον υπεύθυνο, με ποιον τρόπο κλπ.

Έτσι είναι πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του επίμαχου έργου.

Ο Δήμος Κηφισιάς για τη σχολική πόρτα που έπεσε σε μαθητή

Ανακοίνωση για το ατύχημα σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, με την πτώση της εξωτερικής πόρτας, που χτύπησε μαθητή, εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς. Η δημοτική Αρχή κάνει αναφορά στις αυτοψίες που έχουν γίνει στις σχολικές μονάδες της πόλης από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της και στις άμεσες παρεμβάσεις όπου εντοπίζεται πρόβλημα, ενώ στο τέλος τονίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο, που εκτελούσε τις εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Σήμερα περί τις 13:00 μ.μ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς και στη συνέχεια τονίζει:

«Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».