Ήττα ο Ολυμπιακός από τον Ερυθρό Αστέρα – Συντριβή της Τότεναμ

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα φέτος, καθώς έχασε με 3-1 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, για την 2η αγωνιστική του Champions League. Οι Πειραιώτες αν και προηγήθηκαν με 1-0, τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα βαθμό. Ο Σεμέδο στο 37′ άνοιξε το σκορ, αλλά η αποβολή του Μπενζιά στο 58′ άλλαξε τις ισορροπίες. Στο 62′ ο Βούλιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 87′ ο Μιλούνοβιτς γύρισε το παιχνίδι για τους Σέρβους. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 90′ ο Μποακιε.

Η Μπάγερν ταπείνωσε την Τότεναμ

«Φεστιβάλ γκολ» στο «Tottenham Hotspur Stadium», όπου η Μπάγερν διέλυσε με 7-2 τη γηπεδούχο Τότεναμ, στο ντέρμπι του 2ου ομίλου του Champions League. Μια νίκη που ήρθε μάλιστα με ανατροπή για τους Βαυαρούς, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα στο γκολ του Σον στο 12΄ και «απάντησαν» με τους Κίμιχ (15΄) και Λεβαντόφσκι (45΄), «γυρίζοντας» το παιχνίδι πριν λήξει το ημίχρονο. Δύο γκολ του Γκνάμπρι στο τρίλεπτο 53΄-55΄ έκαναν εφιαλτική την κατάσταση για τους Άγγλους, με τον Κέιν να ευστοχεί από τα 11 βήματα στο 61΄ και να μειώνει, αλλά στη συνέχεια να έρχεται «καταιγίδα», καθώς ο Γκνάμπρι έκανε «πόκερ» σκοράροντας άλλες δύο φορές (83΄, 88΄) και ο Λεβαντόφσκι μία (87΄).

Βραδιά των φιλοξενούμενων ήταν η αποψινή για τη 2η αγωνιστική στους ομίλους 1-4 του Champions League, αφού από τους συνολικά οκτώ αγώνες οι έδρες «κράτησαν» μόνο στους τρεις και συγκεκριμένα σε Τορίνο, Βελιγράδι και Μάντσεστερ, όπου Γιουβέντους και Σίτι είχαν πάντως να αντιμετωπίσουν υποδεέστερους αντίπαλους.

Το σκορ της βραδιάς σημειώθηκε στο Λονδίνο, όπου η Μπάγερν «διέλυσε» την Τότεναμ με 7-2 με «πόκερ» του νεαρού Γκνάμπρι και έγινε «αφεντικό» στο 2ο γκρουπ. Η Παρί πέρασε από την Πόλη με 1-0 απέναντι στη Γαλατασαράι, με γκολ του Ικάρντι και μετρά πια «2 στα 2», έχοντας στο -5 τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά ο Στέρλινγκ της χάρισε το τρίποντο. Η Γιουβέντους επιβλήθηκε στο «ρελαντί» της Λεβαρκούζεν με 3-0, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε από τη Μόσχα με 2-0 απέναντι στη Λοκομοτίβ, σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο.

Γλίτωσε η Ρεάλ

Η Ρεάλ είδε το «χάρο με τα μάτια» της στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά κατόρθωσε να επιστρέψει από το 0-2 που έχανε στο ημίχρονο απέναντι στην Μπριζ και να «σώσει» τουλάχιστον ένα βαθμό, την πρώτο της στον 1ο όμιλο. Η βαριά ήττα της πρεμιέρας από την Παρί Σεν Ζερμέν (0-3) είχε αφήσει το αποτύπωμά της στη «βασίλισσα», που δέχθηκε δύο «φθηνά» γκολ από τον Εμανουέλ Ντενίς στο πρώτο μισό του αγώνα, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να αλλάζει στο ημίχρονο τον Τιμπό Κουρτουά, που έφερε μεγάλη ευθύνη για το 0-1.

Στην επανάληψη η «βασίλισσα» πίεσε, η Μπριζ όμως τη έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3 και τελικά το πλήρωσε, καθώς ο Σέρχιο Ράμος (με συνδρομή του VAR) στο 56΄ και ο Κασμίρο στο 85΄ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, αφού όμως οι Βέλγοι έπαιζαν ήδη με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ρούουντ Φόμερ, ένα λεπτό πριν το 2-2.

Στο «Σαν Σίρο», η Σαχτάρ Ντόνετσκ υποχρέωσε σε δεύτερη ήττα σε δύο αγώνες την Αταλάντα (είχε χάσει από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ), σκοράροντας στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σόλομον, σε ένα παιχνίδι που οι Ουκραντοί χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή, «ρεφάροντας» την εντός έδρας ήττα τους από τη Μάντσεστερ Σίτι στην πρεμιέρα.