Γυναίκα 63 ετών στο Ίλιον πέθανε μετά από εμβολιασμό

Γυναίκα ηλικίας 63 ετών πέθανε σήμερα στον Ίλιον λίγο μετά από τη χορήγηση του εμβολίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας όπως και αν έπασχε από άλλα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα απεβίωσε λίγο μετά τον εμβολιασμό της, πιθανότατα με εμβόλιο της εταιρίας AstraZeneca, καθώς αυτό χορηγείτε κυρίως σε ηλικίες κάτω των 80 ετών. Η γυναίκα αισθάνθηκε ζαλάδα όταν αποχώρησε από τον εμβολιαστικό κέντρο, κάθισε σε ένα παγκάκι και έχασε τις αισθήσεις της.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση της Γερμανίας, ανέστειλε την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 για γυναίκες κάτω των 60 ετών, μετά την διαπίστωση 31 περιστατικών θρομβώσεων. Τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου είχαν προηγουμένως αναστείλει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλα νοσοκομεία στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Paul Ehrlich», αρμόδιο για τα εμβόλια στην Γερμανία, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 31 περιπτώσεις σπάνιας θρόμβωσης, έπειτα από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Εννέα από τα περιστατικά κατέληξαν (πέθαναν), ενώ με εξαίρεση δύο περιπτώσεις, όλα αφορούν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 63 ετών. Οι δύο άνδρες ήταν 36 και 57 ετών.