ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16-3-2023. Συμμετοχή ΠΝΟ, Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.

«Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και καλεί τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για την Πέμπτη αποφάσισε η ΠΝΟ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16/03 αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Λόγω της κινητοποίησης τα πλοία της ακτοπλοΐας αναμένεται να παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Η κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης και λήγει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά, την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλάσσιων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτεί την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές – μειωμένες οργανικές συνθέσεις και την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου, που να ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, καθώς και στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ..

«Οι ζωές όλων μας μετράνε και οι φωνές δεν πρέπει να σωπάσουν. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι τουλάχιστον 57 νεκροί και οι 4 τραυματίες, που δίνουν μάχη στη ΜΕΘ να κρατηθούν στη ζωή, δεν αφήνουν την οργή να κοπάσει. Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές όλης της χώρας, πενθούμε και απαιτούμε απόδοση ευθυνών και διαφάνεια, ώστε όλα όσα απέκρυπταν οι κυβερνήσεις να βγουν τώρα στο φως. Απαιτούμε να δοθεί τέλος στις παθογένειες και να φροντίσει η πολιτεία για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Συλλογικό αίτημα όλων των πολιτών είναι οι υπηρεσίες μετακίνησης, που είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό, να υπηρετούν με ασφάλεια και σεβασμό την υγεία και την ασφάλεια κοινού και εργαζομένων» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Απαιτούμε και διεκδικούμε για τους εργαζόμενους στις μεταφορές και το επιβατικό κοινό:

– Άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

– Δημόσιες, σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

– Μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας.

– Συνευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

– Άμεση επαναλειτουργία με αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχιών.

– Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου.

– Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές.

– Άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφάλειας».