Έως το βράδυ θα επανέλθει πλήρως το ρεύμα στη Χαλκιδική – Αποκαταστάθηκε η υψηλή τάση

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών – Κασσανδρείας και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα έχουν εξασφαλιστεί γεννήτριες για την ηλεκτροδότηση κρίσιμων υποδομών (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πυροσβεστική, αστυνομικά τμήματα κλπ.).

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η αποκατάσταση της γραμμής υψηλής τάσης ολοκληρώθηκε στις 11:28, νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και μετά από κινητοποίηση του μηχανισμού του ΑΔΜΗΕ και των συνεργατών του από όλη την Ελλάδα.

Ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει ότι καθοριστική συμβολή είχαν επίσης οι υπεργολάβοι του – που συνέβαλαν με τις δικές τους δυνάμεις στην επιχείρηση της αποκατάστασης -, αλλά και ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το υπουργείο Ενέργειας, το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις τοπικές αρχές. Αναφέρει ακόμη ότι η βλάβη δεν είχε προηγούμενο στα χρονικά του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η ΓΕΝΟΠ σε σχετική ανακοίνωση τονίζει πως η ηλέκτριση της γραμμής που τροφοδοτεί την πληγείσα περιοχή (Γραμμή Μεταφοράς (ΓΜ) 150 kV Μουδανιών – Κασσανδρείας) επιτρέπει στους τεχνικούς της Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) να επιχειρήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση των βλαβών στη μέση (ΜΤ) και χαμηλή τάση (ΧΤ).

ΔΕΔΔΗΕ: Έως το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Κασσάνδρα

Μέχρι το βράδυ αναμένεται, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, που έχει ξεκινήσει σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε καταρχάς στην τροφοδοσία του Υποσταθμού Κασσανδρείας μέσω γραμμών Μέσης Τάσης και την ηλεκτροδότηση του βορειοανατολικού τμήματος της Χερσονήσου. Εν συνεχεία, με τη σταδιακή αποκατάσταση της βλάβης στους δύο ιστούς της γραμμής μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ, ηλεκτροδοτήθηκε ο Υποσταθμός της Κασσανδρείας από το δίκτυο μεταφοράς και άρχισε η επανηλεκτροδότηση των υπόλοιπων περιοχών της Χερσονήσου, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το βράδυ.

Με δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Στέφανος Οκταποδάς, ευχαριστεί τους εργαζόμενους σε όλες τις περιοχές της Βορείου Ελλάδας που έπληξε το κύμα κακοκαιρίας και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον νομό Χαλκιδικής που αποκατέστησαν εκτεταμένες ζημιές σε Δίκτυο Μέσης Τάσης 2.429 χλμ και σε Δίκτυο Χαμηλής Τάσης 2.152 χλμ, που τροφοδοτούν 162 πελάτες Μέσης Τάσης και 153.382 πελάτες Χαμηλής Τάσης.