Αναμνηστική δόση Johnson & Johnson: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα – Αυξάνονται τα ραντεβού για πρώτη δόση

Ανοίξει από αύριο Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού αναμνηστικής δόσης για όλα τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει εξάμηνο από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού, καθώς και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και τα οποία έχουν συμπληρώσει δύο μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό τους, όπως ανέφερε χθες Τετάρτη σε συνέντευξή του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, καλώντας όλους να εμβολιαστούν.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επανέλαβε ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού τους. Αφορά 375.000 άτομα. Η αναμνηστική δόση μπορεί να είναι Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer.

Επίσης, την ίδια μέρα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 18 ετών, που έχουν κλείσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση, προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Ερωτηθείς για την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, είπε ότι ο λόγος για να κάνει κάποιος τρίτη δόση, είναι για να προστατευθεί, και όχι για το πιστοποιητικό. Το θέμα είναι επιστημονικό, είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μιλώντας στο Action24, ανέφερε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες, έχουν αυξηθεί τα ραντεβού για πρώτη δόση, και από 7.000 που βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα φτάσανε τις 25.000 , όταν κατά μέσον όρο τον Οκτώβριο ο αριθμός όσων έλαβαν την απόφαση να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους δεν ξεπερνούσε τις 8.000-9.000 ημερησίως.