Πειρατεία τάνκερ στο Τόγκο: Απελευθερώθηκε Έλληνας από το πλοίο ELKA ARISTOTLE

Απελευθερώθηκαν -μετά από διαπραγματεύσεις- τα τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, του πετρελαιοφόρου πλοίου ELKA ARISTOTLE, που είχαν απαχθεί από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, στις 4 Νοεμβρίου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD αναφέρει ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι οικογένειες των απαχθέντων και γίνονται όλες οι διαδικασίες για την επιστροφή στις πατρίδες τους, στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία, αντίστοιχα. Όπως τονίζει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, εκφράζει τη θλίψη για τον θάνατο του τέταρτου μέλους που πληρώματος, υπήκοου Φιλιππίνων, που είχε και αυτός απαχθεί. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την Εuropean Product Carriers LTD, οφείλεται σε παθολογικά αίτια λόγω ασθένειας.

Η επίθεση στο πλοίο σημειώθηκε από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής 11 ναυτικά μίλα από το λιμάνι της Λόμε. Απήχθησαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας υπήκοος. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που έχουν απαχθεί, ήταν δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.