Δεκάδες νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στην Τουρκία (upd)

Στους 24 ανθρώπους αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 8-7-2018 στη βορειοδυτική Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Ρετζέπ Ακντά.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 10 νεκρούς και 73 τραυματίες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον τόπο του δυστυχήματος, διευκρίνισε ο Ακντά, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνου προσωπικό των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να σπεύδει στο σημείο του δυστυχήματος.

https://pbs.twimg.com/media/Dhmbf26W4AAGCKJ.jpg

Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι ο εκτροχιασμός του τραίνου προκλήθηκε από την κατάρρευση γέφυρας.

Ο εκτροχιασμός του τραίνου στη βορειοδυτική Τουρκία, από τον οποίο δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν, σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση και μια κατολίσθηση, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους.

“Μια προαστιακή αμαξοστοιχία είχε ένα ατύχημα … που οφείλετο σε εκτροχιασμό. Δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για το δυστύχημα και απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις οικογένειες των θυμάτων.

Ένας επιζών, περπατώντας κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μακριά από το σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι είδε πολύ περισσότερα από 10 πτώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο εκτροχιασμός της προαστιακής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε έπειτα από μια κατολίσθηση. “Δυστυχώς έχουμε θύματα”, αναφέρει η ανακοίνωση.