Αρκουμανέας-ΕΟΔΥ: Πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα

Τον “κώδωνα του κινδύνου” για περισσότερα από 1.000 κρούσματα κορονοϊού σήμερα, Τρίτη 2-2-2021, έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. “Είναι πολύ πιθανό σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση να τηρούμε τα μέτρα”, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος ΕΟΔΥ.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown.

Συμπλήρωσε ότι η εξέλιξη της επιδημίας “είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα”. “Σήμερα που μιλάμε δεν θα οδηγηθούμε σε σκληρό λοκντάουν, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη” ξεκαθάρισε.

“Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία λαμβάνοντας υπόψη θέματα οικονομίας και θέματα εκπαίδευσης. Είμαστε κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα, και το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις νέες συνθήκες” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσαφηνίζοντας ότι οι εισηγήσεις της επιτροπής λαμβάνονται υπόψη με βάση την πλειοψηφία της επιτροπής.

“Δεν είμαι μεγάλη ακόμα η επιβάρυνση του ΕΣΥ παίζει όμως ρόλο στη λήψη των αποφάσεων” σημείωσε.