Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνέχισαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Οι δυο ομάδες συνεχίζουν χέρι-χέρι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά τις εκτός έδρας νίκες που σημείωσαν σε Τρίπολη και Αγρίνιο, αντίστοιχα, με την επίδοσή τους πλέον στο 10-4-0. Εκτός έδρας νίκη πέτυχε και ο Ατρόμητος ενώ με το ίδιο σκορ (2-1) αλλά με ανατροπή επικράτησε ο ΝΠΣ Βόλος του Πανιωνίου.

ΑΕΛ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-2

Σαν το παλιό καλό κρασί, ο Χαβιέ Ούμπιδες. Στα 37 του, ο Αργεντινός μέσος σημείωσε το δεύτερο τέρμα του στη φετινή Super League – και συνολικά 33ο στην εν Ελλάδι καριέρα του – ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη στην ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Νίκη που ήταν μόλις η δεύτερη στα έξι τελευταία ματς για τους Περιστεριώτες που, όμως, βλέπουν πια ξεκάθαρα την πρώτη εξάδα. Το παρθενικό φετινό γκολ του Ρόλαντ Ουγκράι ήταν αυτό που, ουσιαστικά, καταδίκασε τη Λάρισα σε μία ακόμη ήττα και διεύρυνε ακόμη περισσότερο την αρνητική παράδοση που έχουν οι “βυσσινί” στα μεταξύ τους παιχνίδια: μετρούν πια εννέα διαδοχικά ματς δίχως νίκη, με έξι ήττες και τρεις ισοπαλίες! Το δεύτερο γκολ του Άντονι Φατιόν στα τρία τελευταία παιχνίδια της ΑΕΛ, δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου που, ωστόσο, παραμένει στη ζώνη των Play Off.

Οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, έκλεψαν την παράσταση, αφού ο γνωστός δικηγόρος, μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε στον Ατρόμητο και τους διαιτητές, είπε μεταξύ άλλων: «Έχω αρνηθεί να πουλήσω την ομάδα. Αν ερχόταν κάποιος πιο αξιόπιστος από μένα θα την πουλούσα χθες. Τελευταία υπάρχει μια οργανωμένη κίνηση… Νομίζουν ότι θα με εκβιάσουν βρίζοντας εμένα και την οικογένειά μου και θα δώσω εγώ την ΠΑΕ εκεί που τους υποδεικνύουν να πάει. Εμείς δεν είμαστε στην αγέλη κάποιων και τους ενοχλούμε… Η NOVA είναι το αποκούμπι μας νομίζω ότι πρέπει να κάνει μία έρευνα γιατί θα πρέπει να παίρνουν θέση και οι θεσμικοί φορείς – εκ των οποίων η NOVA είναι κορυφαίος θεσμικός φορέας για το ποδόσφαιρο…».

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1 

Τεράστιας σημασίας νίκη για τον ΝΠΣ Βόλο και μάλιστα με ανατροπή! Το πέμπτο φετινό τέρμα του Χουάν Μουνίθ ήταν αυτό που έφερε το ματς στα ίσια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για το νεοφώτιστο Βόλο. Ο 27χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, μάλιστα, σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ενώ το σημερινό ήταν το τρίτο γκολ του εναντίον του Πανιώνιου – είχε πετύχει και τα δύο της ομάδας του στη νίκη 2-1 στη Νέα Σμύρνη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος! Το πρώτο γκολ, όμως, του Τάσου Τσοκάνη – που δεν έχει χάσει παιχνίδι στην τρέχουσα σεζόν – με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλου ήταν αυτό που έδωσε στην ομάδα του τη νίκη. Ήταν η πρώτη μετά από τέσσερα ματς και μόλις δεύτερη στα δέκα (10) τελευταία και μάλιστα δίχως τον κλινήρη Χουάν Φεράντο στον πάγκο! Από την άλλη, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης απέδειξε πως δεν σκοράρει μόνο ερχόμενος στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή! Ο 19χρονος ακραίος επιθετικός σημείωσε το τρίτο του τέρμα στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, μόνο που αυτό στο Πανθεσσαλικό ήταν το πρώτο που σημειώνει ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα! Το γκολ του, όμως, δεν έφτασε στους “κυανέρυθρους” που γνώρισαν τη δεύτερη σερί ήττα τους. Ας όψεται η αποβολή του Στέφανου Ευαγγέλου με δύο κίτρινες σε διάστημα 23 λεπτών (61′, 83′), με τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό να υποπίπτει και στο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Βόλος.

Στον Φεράντο αφιέρωσε τη νίκη ο γυμναστής του ΝΠΣ Βόλου, Τριαντάφυλλος Οικονόμου, που τόνισε για το ματς: «Στο α΄ ημίχρονο κάναμε κάποια λάθη. Είπαμε κάποια πράγματα με τους παίκτες στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα και καταφέραμε να πετύχουμε την ανατροπή. Είναι μια σημαντική νίκη που την αφιερώνουμε στον προπονητή μας και θα μας βοηθήσει πολύ εν όψει της συνέχειας». Απογοητευμένος ο Νικόδημος Παπαβασιλείου, επεσήμανε: «Στο α΄ ημίχρονο θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Δεν έχω άποψη για το πέναλτι που σφυρίχτηκε εις βάρος μας, εκεί όμως γύρισε το παιχνίδι. Χάσαμε ένα παιχνίδι καθώς δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 0-3

Σαράντα εννέα (49) αγώνες αήττητος συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ εκ των οποίων οι 24 εκτός έδρας! Μάλιστα, έχει σκοράρει σε όλους αυτούς ενώ έφτασε γενικότερα τα 32 ματς μακριά από την Τούμπα που βρίσκει δίχτυα! Τρομερά πράγματα από την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα που κέρδισε για 11 διαδοχική φορά τον Παναιτωλικό! Οι “ασπρόμαυροι” έχουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, μαζί με τον Ολυμπιακό, με 28 τέρματα ενεργητικό ενώ διατήρησαν απαραβίαστη την εστία τους για τέταρτη φορά στα πέντε τελευταία ματς. Ο Παναιτωλικός συνέχισε την αγωνιστική κατρακύλα, έφτασε τα 14 ματς δίχως νίκη, διατηρεί τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 27 γκολ παθητικό και παραμένει κολλημένος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, γνωρίζοντας δεύτερη κολλητή ήττα με το ίδιο σκορ στο Αγρίνιο.

Για ψυχολογικό πρόβλημα που έχουν πλέον οι παίκτες του Παναιτωλικού, έκανε λόγο ο βοηθός του Χάβου, Μπάμπης Μιχαηλίδης, για να συμπληρώσει: «Όταν δέχεσαι γκολ τόσο νωρίς στο παιχνίδι και πόσο μάλλον όταν απέναντί σου έχεις έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, δύσκολα μπορείς να αντιδράσεις. Συνεχίζουμε τη δουλειά, ελπίζουμε με κάποιες προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο να αντιστρέψουμε την κατάσταση». Ο Φερέιρα μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος από τους τρεις βαθμούς, ωστόσο είχε κάποια παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του: «Ξεκινήσαμε καλά το ματς, αλλά μετά το γκολ σταματήσαμε να παίζουμε. Αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση. Αυτό είπα στους παίκτες μου στην ανάπαυλα, με άκουσαν και φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-5

Με τον Ερυθρό Αστέρα δυσκολεύτηκε, με αυτόν της Τρίπολης έκανε… πάρτι! Ο Ολυμπιακός σημείωσε την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του επί των Αρκάδων, έφτασε τα 28 γκολ στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε την ευρύτερη νίκη στην τρέχουσα σεζόν (ΟΣΦΠ – ΝΠΣ Βόλος 5-0 και ΑΕΚ – Πανιώνιος 5-0)! Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε και τα τρία μέλη της επιθετικής του γραμμής να βρίσκουν δίχτυα, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να μείνουν για 24ο αγώνα πρωταθλήματος αήττητοι – οι 12 εκτός έδρας. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός διατηρεί την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με μόλις 5 γκολ παθητικό ενώ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν σημείωσε δυο σερί εκτός έδρας ήττες – είχε προηγηθεί το 3-0 στο Αγρίνιο! Ο δε Αστέρας, απέτυχε για δωδέκατο ματς πρωταθλήματος να κερδίσει τους Πειραιώτες, με τον Μίλαν Ράσταβατς να μένει για δεύτερο παιχνίδι δίχως νίκη στον πάγκο των Αρκάδων που έφτασαν τους έξι αγώνες χωρίς “τρίποντο” – από τρεις ισοπαλίες και ήττες!

Στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, αλλά και στην αποβολή του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη, στάθηκε ο Ράσταβατς προσθέτοντας πως «…  αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι έφταιξε και να βελτιωθούμε στη συνέχεια». Ο δε Μαρτίνς, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση της ομάδας του, στάθηκε στη διαιτησία: «Το πλάνο μας εφαρμόστηκε 100% και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Οι παίκτες του Αστέρα ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί απέναντι μας. Μου κάνει εντύπωση που ο διαιτητής δεν έδωσε απευθείας κόκκινη στον παίκτη του Αστέρα».