Αυξάνεται ο αριθμός δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Αύξηση του αριθμού δόσεων για τον φόρο εισοδήματος 2020 όπως και στον φετινό ΕΝΦΙΑ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, στη δευτερολογία του σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της “Ωρας του Πρωθυπουργού”.

Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 μηνιαίων. Και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5. Στόχος και πάλι, να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Επίσης, επιβραβεύονται οι συνεπείς φορολογούμενοι: Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου σε ποσοστό 2%. Στόχος, προφανώς να πληρώσουν λιγότερο φόρο όλοι οι υπόχρεοι. Αλλά και να εξασφαλιστεί η ομαλή και έγκαιρη ροή εσόδων στα δημόσια ταμεία

Να ξεκινήσω με το ζήτημα των μικροπιστώσεων. Πράγματι, η κυβέρνηση παρέλαβε από εσάς σχέδιο νόμου το οποίο επικαιροποιούμε και καταθέτουμε προς ψήφιση. Εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει αυτός ο θεσμός υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τόνισε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, στη δευτερολογία του σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της “Ωρας του Πρωθυπουργού”.

Σχετικά με τις επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την προσέλκυση επενδύσεων κεντρική επιλογή και εξήγησε: Το πρώτο μας μέλημα ήταν, είναι και θα είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας. Αναφέρθηκα σε κάποιες επενδύσεις. Αν θέλετε μεγάλες, έχω άλλες τόσες. Τουλάχιστον 500 εκατ. επενδύθηκαν το Σεπτέμβριο του 2019 σε 5 ελληνικά ξενοδοχεία. Μεγάλοι κολοσσοί που επιλέγουν να επενδύσουν στη χώρα, γιατί βλέπουν ένα εξαιρετικό εργατικό δυναμικό και μια κυβέρνηση η οποία βελτιώνει ραγδαία το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η χώρα τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία. Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: Βγάζετε μιζέρια, στεναχώρια, ενόχληση γι’ αυτό που έχει γίνει.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: 4,5 χρόνια κυβερνήσατε και ό,τι καλό κάνει η κυβέρνηση λέτε ότι “θέλαμε να το κάνουμε, αλλά δεν το κάναμε”. Ο λόγος για τον οποίον το 4ο τρίμηνο του 2018 ήταν ένα καλό 4ο τρίμηνο ήταν γιατί επιλέξατε να δώσετε ένα κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα του 2018. Τι έγινε το 2019; Το ποσό αυτό το μοιράσατε τον Μάιο, μπας και διασώσετε τη διαφαινόμενη ήττα. Έλειπαν τα χρήματα το 4ο τρίμηνο. Να θυμόμαστε τη μεγάλη ευκολία με την οποία επιχειρήσατε να εξαγοράσετε συνειδήσεις. Σε έναν μήνα καταγράψατε τέσσερις εκλογικές ήττες και βρεθήκατε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας

Αυτή η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Παρουσιάσατε τραγική κατάσταση στην οικονομία. Έχετε καταλάβει ότι ο πλανήτης περνάει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του ’30; Ποιος είπε ότι σήμερα η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ καλή; Η κρίση είναι παγκόσμια. Αφορά όλους και όλοι θα κριθούμε απολογιστικά. Όλοι κρινόμαστε από τις πολιτικές μας, τόνισε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της “Ωρας του Πρωθυπουργού”.

Και κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας στον κ. Τσίπρα: Κλείνω με μια αναφορά στον εφιάλτη σας. Δίνετε την εντύπωση ότι ξυπνάτε καθιδρος και λέτε εκλογές. Ηρεμήστε κ. Τσίπρα. Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας. Η χώρα δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση εκλογές. Ο κεντρικός πυρήνας της κεντρικής πολιτικής δεν έχει αλλάξει. Κάποιες επιμέρους προσαρμογές θα γίνουν. Ευχόμαστε να μπορούμε να έχουμε σημαντικά κεφάλαια από το ταμείο ανάκαμψης. Μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας άνετα και να δώσουμε όλοι μαζί εκλογικό ραντεβού το 2023.