Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία: Επιθετική κίνηση η κατασκόπευση των νησιών μας – Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται

Σε απροσχημάτιστη ομολογία κατασκοπίας σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε χθες η Άγκυρα δημοσιοποιώντας φωτογραφίες που τράβηξαν τουρκικά drone από τα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Σάμου. Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς στις φωτογραφίες φαίνεται η ενίσχυση της άμυνας των δύο ελληνικών νησιών με άρματα μάχης

Η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει να φτιάχνει πολεμικό κλίμα τροφοδοτώντας τα τουρκικά ΜΜΕ με διαρροές του υπουργείου Άμυνας, εικόνες που ελήφθησαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είναι προφανές ότι εβρισκόμενα σε αποστολή κατασκοπίας παρακολούθησαν μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων και άλλου πολεμικού υλικού που φέρεται στο τουρκικό ρεπορτάζ να έγινε σε Λέσβο και Σάμο στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου.

Με τις εικόνες αυτές ο Ερντογάν προσπαθεί να στοιχειοθετήσει το αφήγημά του περί παράβασης Συνθηκών από την πλευρά της Ελλάδας που στρατικοποιεί νησιά που σύμφωνα με την τουρκική ανάγνωση δεν πρέπει να έχουν στρατιωτικές μονάδες.

Κατασκοπεύουν τα νησιά μας

Άμεση η απάντηση της Αθήνας σε αυτή την απόπειρα προβοκάτσιας

«Προφανής επιθετική κίνηση που δείχνει πως τα νησιά μας κατασκοπεύονται. Υπενθυμίζουμε πως κάθε τι που απειλείται δεν αποστρατικοποιείται», αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

Στο πλαίσιο του πολεμικού κλίματος που δημιουργεί η κυβέρνηση Ερντογάν έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από την άσκησης επιστράτευσης με την επονομασία Γλιντιρίμ.

Μετά τον Ερντογάν και τον Σεντόπ, την σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος του κόμματος του τούρκου προέδρου Ομέρ Τσελίκ, ξεκινώντας την επίθεση αναφερόμενος στο ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, που όπως όλα δείχνουν είναι αυτό που έχει εξοργίσει την Άγκυρα.

«Πήγε στο Αμερικανικό Κογκρέσο και έκανε μια πολύ φτηνή και δειλή ομιλία που θα μπορούσε να σημαίνει εχθρότητα προς την Τουρκία. Τώρα συνεχίζουν την παρενόχλησή τους εναντίον των αεροπλάνων και των πλοίων μας. Η Τουρκία είναι ένα κράτος μεγάλης διπλωματίας και ειρήνης. Εκείνοι που εργάζονται με τη βούληση της Τουρκίας για ειρήνη πάντα κερδίζουν. Κανείς δεν πρέπει να εμπλέκεται σε οποιαδήποτε λανθασμένη επιχείρηση, όπως η δοκιμή της δύναμης της Τουρκίας. Ας ρωτήσουν οι Τούρκοι την ιστορία πώς είμαστε αποφασισμένοι όσον αφορά τη γη, τον αέρα και τη Γαλάζια Πατρίδα μας», δήλωσε ο Τσελίκ.

Επί του πεδίου τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε σήμερα το πρωί δύο φορές πάνω από την Κίναρο.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την επίσκεψη του ΑΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλή Μπουρολιά, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μια επίσκεψη που φέρνει ακόμα πιο κοντά τα F-35 στην Ελλάδα.