«Αυτοκτονία» στο 94′ για ΠΑΟΚ, «εφιάλτης» για ΑΕΚ

Αδίκησε τον εαυτό του ο ΠΑΟΚ που έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού γνώρισε την ήττα (1-0) στην Μπρατισλάβα από την γηπεδούχο Σλόβαν με γκολ που σημειώθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, από τον Αμπένα σε μια στιγμή γενικής αδράνειας και αστάθειας της ελληνικής άμυνας. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν με νευρικότητα, πολλά λάθη αλλά είχαν τις ευκαιρίες για ένα γκολ που όμως δεν το πέτυχαν. Έτσι τώρα η πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα κριθεί στον επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης την προσεχή Πέμπτη.

Όνειρο απατηλό μοιάζει πλέον η συμμετοχή της ΑΕΚ σε όμιλο του Europa League. Μετά από νέα μετριότατη εμφάνιση, η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο ηττήθηκε 3-1 από την Τραμπζονσπόρ στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς των play off και συγκεντρώνει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς της 29ης Αυγούστου στην Τραπεζούντα. Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και η Ενωση γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 12 ματς στο Europa League, παρότι προηγήθηκε με τον Λιβάγια στο 4΄. Ακολούθησε, όμως, το χατ τρικ του Κέιλεμπ Εκουμπάν (29΄,77΄,70΄) για την Τραμπζονσπόρ, που έχασε και πέναλτι (δοκάρι) με τον Σόσα στο 24΄.

Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός της ΑΕΚ από τους ομίλους του Europa League, δεν πτοεί τον Μιγκέλ Καρντόσο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ξεκινά από αύριο δουλειά για το κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα (1-3) από την Τραμπζονσπόρ. «Ξεκινήσαμε καλά και κάναμε ένα αρκετά ενδιαφέρον πρώτο ημίχρονο, παρά το αποτέλεσμα που βασικά προέκυψε από τα κόρνερ. Πράγματι στο β΄ ημίχρονο είχαμε κάποιες στιγμές χάσαμε την επιθετική μας τακτική τοποθέτηση, κάναμε λάθος πάσες και ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις και πέτυχε το τρίτο γκολ» ανέφερε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ.

Λακωνικός ήταν στις δηλώσεις του ο προπονητής της Τραμπζονσπόρ, Ουνάλ Καραμάν, αμέσως μετά την επιβλητική εκτός έδρας νίκη της ομάδα του 3-1 επί της ΑΕΚ. «Είναι ένα πάρα πολύ καλό σκορ. Είμαστε υπερήφανοι για το επίτευγμά μας. Ωστόσο έχουμε κάποια θλιβερά νέα από την πατρίδα με νεκρούς στρατιώτες…

Επτά ομάδες αγκάλιασαν την πρόκριση

Επτά ομάδες αγκάλιασαν την πρόκριση στους ομίλους του Europa league μετά τους πρώτους αγώνες των πλέι οφ. Στα αρνητικά ότι η Τραμπζονσπόρ είναι μία από αυτές τις ομάδες, καθώς νίκησε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 3-1. Από εκεί και πέρα η Αστάνα επικράτησε με 3-0 της Μπάτε, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησαν οι Μάλμε, Φέγενορντ και Αϊντχόφεν των Μπνέι Γιεχούντα, Χάποελ Μπερ Σεβά και Απόλλων Λεμεσού αντίστοιχα. Οι Γουλβς νίκησαν 3-2 εκτός έδρας την Τορίνο και στην Αγγλία αναμένεται να σφραγίσουν την πρόκριση.