Βαρουφάκης για επίθεση σε βάρος του: «Εγώ δεν είπα ποιος ήταν, ούτε μίλησα για τα πολιτικά του φρονήματα»

«Εγώ δεν είπα ποιος ήταν, ούτε μίλησα για τα πολιτικά του φρονήματα», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για την επίθεση εναντίον του σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1. «Είπα, μην αρχίσουμε τη διαδικασία της δαιμονοποίησης συγκεκριμένων χώρων. Εγώ θα περιμένω τον εισαγγελέα, τον ανακριτή, τους δικαστές να μου δώσουν μία δικογραφία. Όταν θα τη διαβάσω, με βάση αυτών που ξέρω, θα τοποθετηθώ», σημείωσε, τονίζοντας: «Ως πολιτικός αρχηγός πρέπει να πω ότι έχουμε τραυματίσει τη Δικαιοσύνη. Όλοι έχουμε μία άποψη για ένα έγκλημα την ώρα που η Δικαιοσύνη προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν γίνεται αυτό. Τι έπρεπε να πούμε; Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Μιλώντας για την τραγωδία των Τεμπών είπε πως «έχει τα χαρακτηριστικά μιας εθνικής τραγωδίας, ενός θρήνου αλλά και μιας μεγάλης ευκαιρίας» και προσέθεσε:

«Έχουμε χιλιάδες νέους ανθρώπους, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, να διαδηλώνουν. Δεν είναι κομματικά ορμώμενοι. Ευτυχώς τα κόμματα δεν τους καθοδηγούμε, και να θέλαμε δεν μπορούμε, και αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο.

Νομίζω ότι είναι μία ευκαιρία για να ξαναδούμε το όλο ζήτημα, να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να οραματιστούν μία νέα Ελλάδα, μακριά από τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία, τον κρατισμό, την ιδιωτικοποίηση και την ιδιωτικομανία, το έλλειμμα εμπιστοσύνης».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε και στις πιέσεις της τρόικας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών: «Προσπαθούσα να τους καταθέσω μία εναλλακτική πρόταση που θα εμπεριείχε μία επένδυση 10 δισ. σε μία υπερσύγχρονη ταχεία από την Πάτρα μέχρι τους Ευζώνους με συμπράξεις, αλλά όταν έλεγα αυτά συνειδητοποίησα ότι ο κ. Κόστελο βαριόταν. Γυρνάει και μου λέει, έχουμε αποφασίσει τα αεροδρόμιά σας θα πάνε στη Fraport, το λιμάνι θα πάει στην Cosco και τα τρένα στην FS. Και όταν αυτό το πράγμα δεν μπόρεσα να το ανατρέψω, παραιτήθηκα, συνθηκολόγησε ο Αλέξης Τσίπρας και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτό το πακετάκι από τον κ. Κόστελο και το νομοθέτησε και η ΝΔ χειροκροτούσε από κάτω, το ψήφισε» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης και τόνισε:

«Όλα πρέπει να διερευνηθούν. Η λογοδοσία είναι κάτι το οποίο λείπει από αυτή τη χώρα και επιτέλους πρέπει να επιστρέψει, τουλάχιστον να εγκαθιδρυθεί. Οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονται από τον λαό, από την κοινή γνώμη. Εμείς έχουμε ιερή υποχρέωση ο καθένας από εμάς, η καθεμιά από εμάς να τοποθετηθούμε πολιτικά».