Βελτίωση του καιρού τη Δευτέρα 24-2-2020

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται τη Δευτέρα 24-2-2020, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λίγες γενικά τοπικές νεφώσεις και αισθητή άνοδο των μεγίστων θερμοκρασιών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από -2 έως 18, στη Θεσσαλία από -2 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 18 βαθμούς, ενώ τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία ενίσχυση στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μ εντάσεις έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανοικτά του Θερμαϊκού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.