«Βουνό» τα προβλήματα στην ΑΕΚ – Μήνυμα για την τραγωδία της «Θύρα 7»

Μετά από δύο πολύ δυνατά ματς, η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα θεωρητικά εύκολο. Όμως, ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ αυξάνεται κατακόρυφα, λόγω των προβλημάτων που έχει να διαχειριστεί ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι αποχώρησε από τον χθεσινό (7/2) αγώνα με τον Ατρόμητο με ενοχλήσεις στο ισχίο και σήμερα θα γίνει γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασής του. Ο Ουκρανός ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από τραυματισμούς, όμως εφέτος η συνεχής παρουσία του αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη καθώς από τη στιγμή που κατέστη ετοιμοπόλεμος, στο μέσον Σεπτεμβρίου, δεν έχει λείψει ποτέ, έχοντας συνολικά 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Εζέκιελ Πόνσε αποβλήθηκε άρα είναι τιμωρημένος για το ματς της Κυριακής (10/2, 15:00) εναντίον του ΟΦΗ, όπως και ο Αλεφ που είχε δηλωθεί να εκτίσει ποινή για κάρτες στον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Τάσος Μπακασέτας, ο Νέναντ Κρίστιτσιτς και ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι τραυματίες και μόνο ο πρώτος έχει κάποιες -λίγες- πιθανότητες να προλάβει. Φυσικά για ξεκούραση κάποιων παικτών, ούτε κουβέντα! Ο Σιμόες επιστρατεύτηκε εσπευσμένα μετά από 2,5 μήνες «απραξίας» και έπαιξε σε όλο το ματς με τον Ατρόμητο που είχε… Μαραθώνια διάρκεια λόγω των καθυστερήσεων, ενώ ο Μπακάκης προερχόταν από τραυματισμό στον γλουτιαίο αλλά έσφιξε τα δόντια -όπως κάνει συνήθως- και αγωνίστηκε. Σε ιδανικές συνθήκες, αμφότεροι θα ξεκουράζονταν εναντίον του ΟΦΗ, όμως τώρα δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.

Μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την τραγωδία της «Θύρα 7»

Με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρθηκε στη θλιβερή επέτειο της τραγωδίας της Θύρας 7, της πιο μαύρης ημέρας του ελληνικού αθλητισμού, όπως τη χαρακτήρισε:

«Η πιο μαύρη ημέρα του ελληνικού αθλητισμού, η τραγωδία της Θύρας 7 μετά τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ στις 8 Φεβρουαρίου του 1981. 21 ψυχές χάθηκαν άδικα μέσα στο γήπεδο παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα, δεν θα ξεχαστούν ποτέ και είναι χρέος όλων μας να προσπαθήσουμε ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο κακό».