Βρετανία: 938 νεκροί από κορονοϊό σε 24 ώρες – Βελτιώνεται» η υγεία του Τζόνσον

Τους 938 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός θανάτων από την πανδημία στη χώρα είναι τώρα 7.097.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς χθες ο συνολικός αριθμός ήταν 6.159.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown στην περιοχή αυτή της Βρετανίας θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, δήλωσε στην εικονική συνεδρίαση της τοπικής βουλής ότι δεν πρέπει να χαθούν οι μέχρι στιγμής κόποι, τη στιγμή που μόλις άρχισαν να αποδίδουν οι προσπάθειες.

Η Ουαλία αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς, και καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν ανησυχίες για αφίξεις ή μετακινήσεις πολιτών, τις επόμενες μέρες.

«Βελτιώνεται» η υγεία του Μπόρις Τζόνσον

Η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας τη Δευτέρα, “βελτιώνεται”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών παραμένει στην εντατική, όμως η κατάστασή του “βελτιώνεται”, μπορεί να “κάθεται στο κρεβάτι του” και να “μιλάει” με γιατρούς και νοσηλευτές, είπε ο υπουργός Ρίσι Σούνακ.