Καιρός: Βροχές και καταιγίδες έως Παρασκευή – Πρόγνωση για Τετάρτη 15/5/2019

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι βασικά χαρακτηριστικά του καιρού έως την Παρασκευή, ενώ βελτίωση αναμένεται από επόμενο το Σάββατο, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία. Για την Τετάρτη 15/5/2019, η ΕΜΥ προβλέπει άστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια θα είναι έντονα το βράδυ θα εξασθενήσουν.  Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.  Οι άνεμοι στα πελάγη μέχρι 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις παροδικές βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2019

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 εως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στη δυτική Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΕΜΠΤΗ 16-05-2019
Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και το μεσημέρι-απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες με την ίδια ένταση. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο
τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-05-2019
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία το βράδυ σε δυτικούς. Στις υπόλοιπές περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-05-2019
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2019
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την
εποχή επίπεδα.