Γαλλία Covid-19: Αυξάνονται τα νέα κρούσματα – Πολυκοσμία ξανά σε ιταλικές πόλεις

Ο αριθμός των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στη Γαλλία σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα αυξήθηκε για τρίτη συνεχή ημέρα, με το υπουργείο Υγείας να αναφέρει 22.371 νέα κρούσματα σήμερα, σε σχέση με 21.231 το περασμένο Σάββατο.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε περαιτέρω κατά 163 για να ανέλθει σε 19.217, μετά τη σχεδόν συνεχή πτώση του κατά το πρώτο ήμισυ του μήνα.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν επίσης 183 θανάτους από κορονοϊό στα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, σε σχέση με 571 χθες, Παρασκευή, όταν η καταμέτρηση περιλάμβανε στοιχεία για θανάτους αρκετών ημερών και στους οίκους ευγηρίας.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η τάση των στοιχείων τις τελευταίες ημέρες δεν είναι καλή και η Γαλλία ενδέχεται να αποφασίσει να ενισχύσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ή να αποκλείσει μερικώς περιοχές όπου ο ιός εξαπλώνεται ταχύτερα, κυρίως στην ακτή της Μεσογείου εντός και περιμετρικά της Νίκαιας.

Πολυκοσμία ξανά σε κεντρικές περιοχές των ιταλικών πόλεων – Οι αρχές έκλεισαν εμπορικές οδούς

Λόγω της ηλιοφάνειας σε όλη σχεδόν την Ιταλία σήμερα, καταγράφηκε και πάλι πολυκοσμία σε αρκετές πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεγάλο μέρος των κατοίκων αποφάσισε να επωφεληθεί από την καλοκαιρία, μετά και τις πληροφορίες που διαρρέουν για πιθανή αύξηση των απαγορεύσεων σε όλη την χώρα, για διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων.

Στην Νάπολη, αργά το απόγευμα, οι τοπικές αρχές έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στην παραλιακή οδό της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου. Το ίδιο αποφάσισαν και οι δημοτικές αρχές του Μπέργκαμο: στους κατοίκους επετράπη η πρόσβαση στις δυο κύριες οδούς της πόλης προς μόνον μια κατεύθυνση (χωρίς μα μπορούν να γυρίσουν πίσω από τον ίδιο δρόμο) ώστε να τηρηθούν κατά το δυνατόν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Στην Μπολόνια (όπου από αύριο τα καφέ και εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο με «take away») στις 6.00 σήμερα το απόγευμα, όλα τα τραπέζια των καφέ-μπαρ ήταν γεμάτα, ενώ κανονικά, αυτή είναι η ώρα κατά την οποία οι πελάτες πρέπει να φεύγουν από τα μαγαζιά.

Στην Ρώμη, τέλος, αποφασίστηκε το κλείσιμο, ανά διαστήματα μιας ώρας, της κύριας εμπορικής οδού Βία ντελ Κόρσο.

Παράλληλα, η ιταλική αστυνομία εντόπισε και τιμώρησε 28 Ισπανούς πολίτες που οργάνωσαν παράνομο πάρτι σε ιδιωτικό διαμέρισμα της Αιώνιας Πόλης. Αρχικά, οι διοργανωτές και συμμετέχοντες στο πάρτι δεν θέλησαν να ανοίξουν την πόρτα του διαμερίσματος.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να καλέσουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που είχε αντικλείδι και όταν μπόρεσαν να μπουν, βρήκαν τους 28 παραβάτες κρυμμένους κάτω από τα κρεβάτια, μέσα σε ντουλάπες ή τυλιγμένους σε κουβέρτες. Αρκετοί ήταν σε κατάσταση μέθης και, φυσικά, τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Βρετανία-κορονοϊός: 10.406 νέα κρούσματα – 17,2 εκατ. άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 10.406 νέα κρούσματα κορονοϊού, και ότι συνολικά 17,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

Επίσης καταγράφηκαν άλλοι 445 θάνατοι που επήλθαν σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με COVID-19 των ασθενών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα καθημερινά η κυβέρνηση.