Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στη Γερμανία – Αυστηροί περιορισμοί για μη εμβολιασμένους

Η Γερμανία θα επιβάλλει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους πολίτες κατά του κορονοϊού. Το μέτρο αναμένεται να ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2022 αφού πριν ψηφιστεί από τη βουλή της χώρας (Μπούντεσταγκ).

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Η Γερμανία επέβαλε αυστηρούς πανεθνικούς περιορισμούς σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και περιορισμένη συμμετοχή σε αγώνες ποδοσφαίρου και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις για να ελέγξει τη αύξηση των λοιμώξεων.

Σε μία από τις τελευταίες της πράξεις ως καγκελάριος, η Άνγκελα Μέρκελ είχε συνομιλίες με τον διάδοχό της, Όλαφ Σολτς, και τους 16 περιφερειακούς πρωθυπουργούς της Γερμανίας την Πέμπτη και συμφώνησαν σε νέους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου σε εστιατόρια, θέατρα και μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από κορονοϊό.

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν επίσης ένα σχέδιο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid, λέγοντας ότι η κάτω βουλή του κοινοβουλίου θα το ψηφίσει σύντομα. Ο Σολτς είπε ότι αναμένει να περάσει το μέτρο και η Μέρκελ είπε ότι θα το υπερψήφιζε αν ήταν στην Μπούντεσταγκ.

«Είμαστε σε μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε ο Σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί την Τετάρτη. «Έχουμε πάρα πολλούς πολίτες που είναι εμβολιασμένοι αλλά όχι αρκετοί για να αποτρέψουν ένα άλλο κύμα λοιμώξεων. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να το κάνουν, και αυτή είναι η πολύ επείγουσα προσωπική μου έκκληση».