Για απεργίες ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά το ναυάγιο από τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

“Η πώληση των λιγνητικών και των υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ οδηγεί σε κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους της εταιρείας. Στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στην Δυτική Μακεδονία και όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα αντιδράσουμε”. Αυτό τόνισε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 fm” ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης ο οποίος δήλωσε απογοητευμένος από την συνάντησή του με τον υπουργό.

“Πάμε για πώληση μονάδων. Σε πρώτη πρώτη φάση τα υδροηλεκτρικά να μείνουν πίσω , αλλά σε μια δεύτερη φάση και αυτά θα μπουν στο τραπέζι. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον γιατί χωρίς κόστος καυσίμου παράγουν ενέργεια. Στο μάτι τους έβαλαν τις συγκεκριμένες μονάδες. Δηλαδή το 40% της ΔΕΗ, όταν στο προηγούμενο διάστημα και ο πρωθυπουργός έλεγε ότι για τέτοια θέματα θα πρέπει τουλάχιστον να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι είναι ένα έγκλημα για την χώρα και για την ασφάλειά της”, τόνισε ο κ. Αδαμίδης.

Ο ίδιος πάντως επισήμανε πως: “η πώληση της ΔΕΗ θα ήταν επιζήμια για τους καταναλωτές. Θα αυξηθεί η ενέργεια. Όσοι κάνουν σύγκριση με τις τηλεπικοινωνίες κάνουν μεγάλο λάθος. Στην Ελλάδα οι τηλεπικοινωνίες είναι ακριβές, ενώ η ενέργεια φθηνή. Δεν μπορεί στην Ευρώπη να έχουν φθηνότερες τηλεπικοινωνίες από ότι εμείς έχουμε στην χώρα μας. Αντίθετα οι τιμές της ενέργειας στην Ελλάδα είναι φθηνότερες στην Ευρώπη. Ένα θέμα που οι πελάτες δεν φεύγουν από την ΔΕΗ είναι ότι διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο. Η ΔΕΗ δεν κόβει εύκολα τα ρεύμα όπως κάνουν οι ιδιώτες πάροχοι”, ολοκλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.