Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Εν μέσω εντάσεων ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού

Την παρέμβαση της προεδρεύουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού, προκάλεσε ένταση που προκλήθηκε μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, κατά τη σημερινή 8η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας.   «Αυτές οι εκφράσεις είναι απρεπείς, δεν τιμάτε κανέναν» τους απηύθυνε η πρόεδρος του δικαστηρίου σε έντονο ύφος, καλώντας τους να επανέλθουν στην τάξη.
Είχε προηγηθεί ένας ακόμη κύκλος αντιπαράθεσης, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ανάμεσα στους δικηγόρους, με αφορμή ερωτήσεις και κρίσεις που διατύπωσαν κατά την εξέταση μάρτυρα αστυνομικού. Μάλιστα, το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για λίγη ώρα, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τους συγγενείς του 19χρονου αδικοχαμένου να φωνάζουν αγανακτισμένοι από τις θέσεις του ακροατηρίου «σεβαστείτε τη μνήμη του Άλκη και τους γονείς τους».

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο μάρτυρας αστυνομικός  

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε και τελείωσε με την κατάθεση τού μάρτυρα αστυνομικού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, η εξέταση του οποίου υπήρξε μαραθώνια, μιας και ανέβηκε για 3η μέρα στο βήμα του μάρτυρα. Απαντώντας στα δεκάδες – και πολλές φορές επαναλαμβανόμενα – ερωτήματα των δικηγόρων υπεράσπισης, ο μάρτυρας κλήθηκε να διευκρινίσει με βάση το αποδεικτικό υλικό (κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες, γενετικό υλικό κ.ά.) τις θέσεις και κινήσεις των 12 κατηγορούμενων σε σχέση με τα 66 δευτερόλεπτα που διήρκησε το φονικό επεισόδιο.
Αξιολογώντας τα διαθέσιμα βίντεο που υπάρχουν στο υλικό της δικογραφίας- τα οποία πάντως δεν αποτυπώνουν το σύνολο της επίθεσης – ο ίδιος έβγαλε από το «κάδρο» κάποιους κατηγορούμενους σε σχέση με το σημείο όπου τελέστηκε το φονικό, αν και πρόσθεσε ότι από το υλικό αυτό «δεν μπορεί να αποδειχθεί ποιοι, πόσοι και με τί χτύπησαν τον ‘Αλκη και τους δύο φίλους του».

«Ήθελαν να χτυπήσουν Αρειανούς» 

Επανέλαβε ότι σκοπός των κατηγορουμένων ήταν «να επιτεθούν σε οποιονδήποτε οπαδό του ‘Αρη», αρκεί να υπήρχε αριθμητική υπεροχή εκ μέρους τους. Αναφερόμενος στα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος ‘Αλκης και στην αιτία θανάτου (συρροή τραυμάτων στη μηριαία αρτηρία και κακώσεις στο κεφάλι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική), είπε ότι ακόμη κι αν δεν ήταν το τραύμα στο πόδι «δεν νομίζω να υπήρχε δυνατότητα να επιβιώσει». «Ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά και η ζημιά είναι μεγάλη» ανέφερε ο ίδιος μάρτυρας, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, σχολιάζοντας τον τρόπο επίθεσης και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

Αίτημα υπεράσπισης 

Στο μεταξύ, αίτημα να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος, προ της αφίξεως των συναδέλφων τους από το Εγκλημάτων κατά Ζωής, υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει ως προς την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος και θα αποφανθεί σχετικά κατά την εξέλιξη της διαδικασίας κι αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Συνέχεια την Πέμπτη 

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη οπότε είναι προγραμματισμένο να εξεταστεί ο επόμενος μάρτυρας. Πρόκειται για τον οδηγό του αυτοκινήτου που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τον τόπο τέλεσης του εγκλήματος. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας διερχόταν από το σημείο και το όχημά του βρέθηκε πίσω από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι 12 κατηγορούμενοι.