Δημοσιοποίηση στοιχείων κατηγορούμενων για συμμετοχή σε απάτη

Τα στοιχεία δύο κατηγορούμενων για συμμετοχή στην απάτη «μαμούθ» με αναπτυξιακά προγράμματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρους τους ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της απάτης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και της οργάνωσης με άλλους για τη διάπραξη κακουργήματος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388354 και 2310-388349 του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 21-12-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.