Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 14 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ, με τη διαφορά στο 14% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη των εμβολιασμών αξιολογεί θετικά το 63% των ερωτηθέντων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 38,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 24,5%. Σε σχέση με τα τέλη Μαρτίου, η ψαλίδα έχει ανοίξει κατά 2 μονάδες. Σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση παραμένει το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) με 7%, το ΚΚΕ στο 5,5% (από 6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), η Ελληνική Λύση 4% (-0,5%) και το ΜέΡΑ25 3,5% (+0,5%). Κάποιο άλλο από τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι και αρνούμενοι να απαντήσουν δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 9%.

Την πορεία και την εξέλιξη των εμβολιασμών αξιολογεί θετικά το 63% του δείγματος των 1.304 ενηλίκων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση – σίγουρα θετικά το 32%, μάλλον θετικά το 31%, μάλλον αρνητικά το 15% και σίγουρα αρνητικά το 11%.