Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΑΠΘ – Πορεία διαμαρτυρίας υγειονομικών

Σε νέα διαμαρτυρία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας προχώρησαν σήμερα φοιτητές στο ΑΠΘ, ύστερα από κάλεσμα φοιτητικών παρατάξεων και αυτόνομων σχημάτων.

Κρατώντας πανό συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου όπου φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία αστυνομικών στο Ίδρυμα και κατά της διοίκησης του Αριστοτελείου.

Στη συνέχεια, συγκρότησαν πορεία η οποία – εν μέσω συνθημάτων – κινήθηκε προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών για να καταλήξει λίγο αργότερα στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν ειρηνικά.

Πορεία διαμαρτυρίας υγειονομικών

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν με αφορμή τη φετινή ΔΕΘ, υγειονομικοί των δημοσίων νοσοκομείων της πόλης, με κεντρικό σύνθημα:”Δώστε λεφτά για την Υγεία ‘.

Η πορεία ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου στις οκτώ το πρωί είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας . Οι υγειονομικοί πέρασαν από το Θεαγένειο και το ΑΧΕΠΑ, ενώ στο ύψος του Συντριβανιού στην Εγνατία ενώθηκαν μαζί τους και ακολούθησαν συνάδελφοί τους από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «’Αγιος Δημήτριος». Η πορεία, στην οποία συμμετέχει το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και μέσω της πλατείας Αντιγονιδών και ολοκληρώθηκε έξω από το ΥΜΑΘ. Αιτήματα των υγειονομικών είναι η αύξηση των αποδοχών, η ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, νέες προσλήψεις και η επιστροφή των ανεμβολίαστων υπαλλήλων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, μονιμοποίηση των επικουρικών, κ.α.