Ελεύθεροι έως τη δίκη τους οι “7” για το θάνατο του 53χρονου στον σαϊτοπόλεμο

Τριήμερη προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας οι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Οι επτά κατηγορούμενοι, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, ζήτησαν την τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμαστούν για την νέα δικάσιμο που ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή. Όλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Θυμίζουμε ότι σε τραγωδία εξελίχθηκε το έθιμο του σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα την Κυριακή του Πάσχα. Ένας 53χρονος έχασε τη ζωή του στην Καλαμάτα, το βράδυ της Κυριακής κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα.

O 53χρονος χτυπήθηκε από σαΐτα την στιγμή που βιντεοσκοπούσε για τοπικό μέσο ενημέρωσης την αναβίωση του εθίμου και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ο 53χρονος διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, φέροντας τραύμα στο κεφάλι, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή, εξέπνευσε.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγγελική Ζέρβα, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ, όταν ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε ήδη καταλήξει από το πολύ σοβαρό τραύμα που έφερε στο κρανίο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ 9.00 και 9.15 το βράδυ στην Καλαμάτα κατά τη διάρκεια του πασχαλινού εθίμου του σαϊτοπόλεμου, παρουσία πολλών θεατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος χτυπήθηκε από σαΐτα την στιγμή που βιντεοσκοπούσε (στο 19ο λεπτό του βίντεο το τραγικό στιγμιότυπο) για τοπικό μέσο ενημέρωσης την αναβίωση του εθίμου και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.