«Διπλό» στην Κρήτη η ΑΕΚ, 0-0 στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, «Μοιρασιά» στο Περιστέρι

Aυτή τη φορά η ΑΕΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ και με το πολύτιμο «διπλό» της στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 2-0 -στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play-off της Super League- «σκαρφάλωσε» για πρώτη φορά μετά από καιρό στη 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήραν την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα. Στο 21’ ο Ολιβέιρα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως η καταπληκτική απόκρουση του Γουόλι στην κεφαλιά του Πορτογάλου, στέρησε από την ΑΕΚ το γκολ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος στράικερ έχασε και δεύτερη πολύ καλή ευκαιρία, όταν μετά από πάσα του Μάνταλου προσέγγισε την περιοχή και σούταρε από την αριστερή πλευρά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην τρίτη οργανωμένη επίσκεψή της στα «καρέ» του ΟΦΗ, οι «Ένωση» βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Λόπες από τα αριστερά, ο Λιβάγια έπιασε στον… ύπνο της άμυνα της κρητικής ομάδας και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γουόλι, κάνοντας το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία για να «απαντήσει», όμως η εξαιρετική προσπάθεια και το σουτ του Φιγκεϊρέδο εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα κι έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να είναι πολύ πειθαρχημένη ανασταλτικά και παράλληλα, ενέτεινε την πίεσή της αναζητώντας κι ένα δεύτερο τέρμα που θα «καθάριζε» το ματς. Στο 51’ ο Μάνταλος έφτασε κοντά, αλλά ο Γουόλι σταμάτησε με πολύ ωραία ενέργεια το σουτ του, ενώ στο 60’ ο Κουτρουμπής πρόλαβε την τελευταία στιγμή το πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Λιβάγια.

Στο 65’ ωστόσο, ο Βέρντε (που είχε περάσει πέντε λεπτά νωρίτερα στον αγώνα), μετά από εντυπωσιακή προσποίηση κι εκτέλεση από πολύ δύσκολη θέση, σημείωσε το 0-2, «τελειώνοντας» ουσιαστικά τον αγώνα.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Μαρινάκης, Νέιρα, Κουτρουμπής – Λιβάγια, Ολιβέιρα, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Σβάρνας, Αραούχο.
Αποβολές: –

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79’ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (87′ Δεληγιαννίδης), Μεγιάδο, Σακόρ (67’ Στάικος), Μάνος (67’ Βαζ), Νέιρα, Σεμέδο (79’ Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (60’ Βέρντε), Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάγια (86′ Σβάρνας), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο).

Τον «φρέναρε» ο Διούδης

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε τον Παναθηναϊκό, σαν τη… γάτα με το ποντίκι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (13/06) στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, όμως σε κάθε μεγάλη ευκαιρία που έφτιαχναν οι φιλοξενούμενοι, είχε πάντα μία απάντηση κι ένα «στοπ» ο καταπληκτικός και MVP του παιχνιδιού, Σωκράτης Διούδης, ο αποκλειστικός «υπεύθυνος» για το 0-0, που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού σε μία από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του κατέβασε… ρολά στις μοναδικές ευκαιρίες που έχασαν οι περσινοί νταμπλούχοι. Συγκεκριμένα, επενέβη:

-Στο 3’ σε πλασέ του Μπίσεσβαρ που έβγαλε σε κόρνερ.
-Στο 6’, σε σουτ του Λημνιού που έβγαλε δύσκολα με το πόδι.
-Στο 27’ σε νέο σουτ του Λημνιού που απέκρουσε εντυπωσιακά.
-Στο 47’ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Πέλκα, που έβγαλε με τα πόδια.
-Στο 55’ με πλασέ του Άκπομ, που μπλόκαρε εντυπωσιακά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό του. Κι αν ήταν εύστοχος θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που ήταν πολύ «αναιμικός» και είχε σε κακή μέρα τους Κουρμπέλη, Χρήστο Δώνη, αλλά κι άλλα βασικά «γρανάζια» της «μηχανής» του.

Η είσοδος του Αγιούμπ στο β’ ημίχρονο και η αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3 έκανε λίγο πιο λειτουργικό τον Παναθηναϊκό, με τον Μαροκινό μέσο να χάνει και τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν το εξαιρετικό φάουλ που εκτέλεσε κόντραρε ελάχιστα στο τείχος κι έφυγε… εκατοστά άουτ.

Μετά το 60’ ο ΠΑΟΚ άρχισε να μένει από δυνάμεις κι ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να… κλέψει το παιχνίδι στο φινάλε, όμως το πλασέ του Καμπετσή από σέντρα σουτ του Κολοβού, πέρασε πολύ λίγο άουτ.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Μπουζούκης, Αγιούμπ, Γιόχανσον, Ινσούα – Πέλκας, Ελ Καντουρί, Μάτος, Μαουρίτσιο, Γιαννούλης, Λάμπρου.
Κόκκινες: –

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης (73’ Καμπετσής), Μπουζούκης (87’ Κολοβός), Ζαχίντ (46’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (57’ Ανουάρ), Μακέντα (87’ Νούνες).

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46’ Μάτος), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι (86’ Σβιντέρσκι), Ελ Καντουρί, Λημνιός (86’ Μαουρίτσιο), Μπίσεσβαρ (46’ Λάμπρου), Πέλκας (78’ Ροντρίγο), Άκπομ.

«Μοιρασιά» στο Περιστέρι

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στο Περιστέρι, μεταξύ του Ατρόμητου και της Λαμίας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στα Play Out της Super League.

Το ματς ήταν μέτριο και μόνο στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου υπήρξαν κάποιες φάσεις. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα μπήκαν και τα δύο γκολ. Η Λαμία προηγήθηκε στο 43ο λεπτό με τον Αντέτζο και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γκάλο.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου παίχθηκε, λοιπόν, μπάλα στο Περιστέρι, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα ο Ατρόμητος διατήρησε μια άκαρπη υπεροχή, χωρίς να μπορεί ν’ απειλήσει. Από την πλευρά της η Λαμία στην πρώτη, ουσιαστικά, ευκαιρία της κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ.

Συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό ο Σασί γύρισε την μπάλα και ο προωθημένος κεντρικός αμυντικός, Αντέτζο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε ν’ απαντήσει ο Ατρόμητος.

Τότε ο Σασί ανέτρεψε τον Κιβρακίδη, το φάουλ σε πολύ καλή θέση ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκάλο και με απευθείας εκτέλεση κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στην επανάληψη το ματς επανήλθε στη μετριότητα. Οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τη Λαμία να οχυρώνεται στην άμυνα της για να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Παντελίδης ανακάτεψε την τράπουλα, έριξε στον αγώνα επιθετικούς, αλλά και πάλι η ομάδα δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα. Στο 84ο λεπτό, πάντως, ο Ατρόμητος έφθασε κοντά στο γκολ της νίκης, αλλά ήταν άτυχος, καθώς η κεφαλιά του Ρισβάνη προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Κάχριμαν.

Ο διαιτητής Τάσης έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μανούσο, Μπουσούλατζιτς – Νιάσε, Μπεχαράνο και Νιάσε.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Χαρίσης (46′ Ούμπιδες), Μπουσούλατζιτς, Ανδρούτσος (74′) Ραμπέλο, Ντε Πο (65′ Βέλλιος), Μανούσος (87′ Γιακουμάκης), Νταβιώτης (46′ Ενσικολού).

Λαμία (Ακης Μάντζιος): Κάχριμαν, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Σκόνδρας, Νιάσε, Μπεχαράνο (63′ Μπιανκόνι), Βιγιάλμπα (64′ Μπουλούλης), Ρόμανιτς, Καραμάνος (46′ Βασιλόγιαννης), Σασί (89′ Σάλιακας).