Δύσκολα η ΑΕΚ 3-1 τον Παναιτωλικό, 2-1 η Ξάνθη την ΑΕΛ

Με δύο γκολ του Λιβάγια (29΄ πεν., 56΄) κι ένα του Βέρντε (83΄ πεν.), η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα 3-1 τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. Για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντίαζ στο 42΄.

Παρά τη νίκη της, η Ένωση ήταν μέτρια και δεν δημιούργησε υποψία ευκαιρίας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά προηγήθηκε με πέναλτι που κέρδισε ο Σαμπανάτζοβιτς (ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα) από τον Ταχάρ και εκτέλεσε ο Λιβάγια στο 29΄. Οι Αγρινιώτες ισοφάρισαν στο 42΄ με τον Ντίαζ και ασίστ του Ταχάρ, αλλά στο 56΄ από κόρνερ του Βέρντε ο Λιβάγια έγραψε το 2-1 με κεφαλιά.

Ο Γιακουμάκης είχε δοκάρι στο 64΄, επίσης μετά από κόρνερ του Ντανιέλε Βέρντε. Ο Ιταλός, που έγινε πρόσφατα πατέρας, ήταν ο κορυφαίος και επιβραβεύτηκε με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 83΄ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Μετά από τέσσερα ματς χωρίς νίκη και σκορ, εκ των οποίων τα τρία συνοδεύτηκαν από ήττα, η Ξάνθη πήρε το «τρίποντο» με ανατροπή επί της ΑΕΛ (2-1), στα… ανεμοδαρμένα Πηγάδια, για την 17η αγωνιστική της Super League. Η Λάρισα προηγήθηκε στο 64΄ με προβολή του Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, μετά από σέντρα του Ουάρντα. Η χαρά των Θεσσαλών δεν κράτησε, όμως για πολύ. Ο Γάλλος σέντερ φορ της Ξάνθης, Ζορντάν Φοσέ, βρήκε δίχτυα στο 67΄ με προβολή και στο 68΄ με δυνατό σουτ μετά την κεφαλιά-ασίστ του Στάρτζεον έγραψε το 2-1 κι έφερε την ανατροπή για την ομάδα του…

Η Λαμία πέτυχε σπουδαία νίκη στη Νέα Σμύρνη με 1-0 επί του Πανιωνίου, για την 17η αγωνιστική της Super League. Η επιτυχία της ομάδας του Άκη Μάντζιου αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, αν υπολογιστεί πως αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 22ο λεπτό, λόγω αποβολής του Ντάνι Μπεχαράνο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 11ο λεπτό ο Καραμάνος…