Δύσκολες νίκες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό – Μετά το Μαρσέλο, οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν τον Τζος Μπόουλερ

Αν και δυσκολεύτηκε σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Ιωνικού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο μέρος, με τους Ανδρέα Μπουχαλάκη (17’) και Πεπ Μπιελ (45’), ωστόσο το γκολ του Χαβιέ Μεντόσα (49’) έδωσε θάρρος στους Νικαιώτες. Εν τέλει, με πέναλτι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί (90’+5’) διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν μπήκαν με ενθουσιασμό στο ματς, απόρροια και της μεταγραφής του Μαρσέλο, ωστόσο ήταν ασύνδετοι. Μάλιστα, ο Ιωνικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, στο 11’, αλλά το σουτ του Βασίλη Μάντζη ήταν άστοχο.

Έξι λεπτά μετά, όμως, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, όταν από κόρνερ του Μπιελ, η μπάλα στρώθηκε στον Μπουχαλάκη που με τεχνικό σουτ άνοιξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός πίεσε αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν σχετικά εύκολα.

Κι αν ο Αλεϊς Ρομαό ήταν πιο ψύχραιμος στο 40’, θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στην πρώην ομάδα του. Στο τέλος του πρώτου μέρους, όμως, η ατομική ποιότητα του Μπιελ και του Χουάνγκ Ουί Τζο, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ισπανό μεσοεπιθετικό να πετύχει το παρθενικό του γκολ με τους Πειραιώτες για το 2-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιωνικός ευτύχησε να μειώσει. Το φάουλ του Μεντόσα στο 49’ ήταν «άπιαστο» για τον Τόμας Βατσλίκ, αλλά και το πρώτο φετινό για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού.

Στο 53’, όμως, ο Τσέχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέτρεψε την ισοφάριση στην καρφωτή κεφαλιά του Μάντζη. Στο 56’ ο Ουί Τζο αστόχησε προ κενής εστίας, έπειτα από ωραία ενέργεια του Κόνραντ ντε λα Φουέντε με το ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια.

Στο 90’, από πάσα του Χουάνγκ Ιν-Μπέομ, ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς τράνταξε με δεξί σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γιώργος Βαλεριάνος τράβηξε την μπλούζα του Ραντζέλοβιτς εντός περιοχής, με τον Ελ Αραμπί να ευστοχεί για το τελικό 3-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους επτά βαθμούς και πήραν ψυχολογία για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League κόντρα στη Ναντ (Πέμπτη 8/9, 22:00 – «Μποζουάρ),  ενώ ο Ιωνικός πήρε πάλι το χειροκρότημα αλλά όχι βαθμό.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Βαλεριάνος

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Μπουχαλάκης, Ουί Τζο (60’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (66’ Ραντζέλοβιτς), Μπιελ (75’ Εμβιλά), Μπα, Αβιλα (66’ Ρέτσος), Ιν-Μπέομ, Ντε λα Φουέντε (75’ Ροντρίγκες), Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Αντούνες, Μεντόσα, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Μίλο  (82’ Κάνιας), Φαντιγκά (46’ Μάσας), Αοσμαν, Μάντζης (83’ Ιωαννίδης).

Δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός

Δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά πήρε τη νίκη που ήθελε ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Λεβαδειακό, επικρατώντας με 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής κι έκανε το «3Χ3» στην εκκίνηση της σεζόν, απολαμβάνοντας προσώρας τη μοναξιά της κορυφής στη Super League.

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς σημείωσε το μοναδικό γκολ των «πράσινων», ανοίγοντας… λογαριασμό με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έβαλε «δύσκολα» στους παίκτες του «τριφυλλιού» η ομάδα της Βοιωτίας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με το πόδι στο… γκάζι για να βρει ένα γρήγορο γκολ και το πέτυχε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο. Μόλις στο 3’ από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ από τα αριστερά (φάουλ που κέρδισε ο Γκάνεα από τον Βρακά), ο Μάρκοβιτς έκανε κάκιστη έξοδο, «έχασε» εντελώς τη φάση κι ο Βέρμπιτς που καιροφυλαχτούσε στο πίσω δοκάρι, με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Στο 9’ η επιμονή του Παλάσιος που «έσωσε» μία χαμένη μπαλιά, έβγαλε τον Αϊτόρ σε θέση βολής, όμως το τελείωμα του Ισπανού μεσοεπιθετικού έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μάρκοβιτς.

Στο 26’ ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη δική του μεγάλη στιγμή στον αγώνα, όταν από φάουλ του Μπελμόντ από τα δεξιά, ο Βινίσιους σηκώθηκε ψηλότερα και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, με εξαιρετική εκτίναξη.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να… χαϊδεύει το «γκάζι» μετά το 30’ και στο 33’ από ωραία συνεργασία των Αϊτορ-Παλάσιος και γύρισμα του Αργεντινού, το τελείωμα του Ισπανού άσου έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Μάρκοβιτς.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός κράτησε περισσότερο την μπάλα, δυσκολεύοντας τον Παναθηναϊκός στην κυκλοφορία του και είχε δύο άστοχα τελειώματα με τον Βρακά, ενώ στο 66’ ο Παλάσιος δεν πλάσαρε δυνατά στο γύρισμα του Αϊτόρ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Μάρκοβιτς.

Στο 72’ από καλοχτυπημένο κόρνερ του Τσέριν, ο Σάρλια έπιασε την καρφωτή κεφαλιά που πέρασε πολύ λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Λεβαδειακού. Επτά λεπτά αργότερα από καταπληκτικό συνδυασμό των Κουρμπέλη και Παλάσιος που άλλαξαν δύο φορές την μπάλα σε πολύ μικρό χώρο, ο Αργεντινός άσος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το τελείωμά του από δύσκολη θέση πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
Κίτρινες: Ρουμπέν – Βινίσιους, Βρακάς, Χάμοντ, Μπελμόντ, Βήχος
Αποβολές: Βινίσιους (90’+2 με δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα (82’ Σάντσες), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς (61’ Ρουμπέν), Σπόραρ (90’ Ιωαννίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Μπάχανακ, Βινίσιους, Βήχος, Μεχία, Μπελμόντ (82’ Βουτσάς), Χάμοντ (46’ Μουτίνιο), Βράκας (66’ Νίκας), Λούα Λούα (46’ Σκβάρκα), Δούμτσιος.

Ανακοίνωσε τον Τζος Μπόουλερ ο Ολυμπιακός

Μετά την ανακοίνωση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ Μαρσέλο, ο Ολυμπιακός… επισημοποίησε και την απόκτηση του Τζος Μπόουλερ, υπό μορφή δανεισμού, από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον αγγλικό σύλλογο και απλώς αναμενόταν να ανακοινώσει τον 23χρονο εξτρέμ και η ομάδα του Πειραιά. Ο Μπόουλερ θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα για έναν χρόνο και έχει ήδη δηλωθεί στην UEFA, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Στη σχετική ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρεται: 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Τζος Μπόουλερ, με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο 23χρονος εξτρέμ γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1999 στο Chertsey της Αγγλίας και ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία της ΚΠΡ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα της Έβερτον, με την οποία έλαβε μέρος συνολικά σε 41 ματς, με απολογισμό 6 γκολ και 3 ασίστ.

Δόθηκε δανεικός στη Χαλ, όπου έπαιξε σε 28 αγώνες της Championship και 31 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 1 ασίστ και 1 γκολ. Ακολούθως πήρε μεταγραφή στην Μπλάκπουλ με την οποία σε 52 ματς σημείωσε 10 γκολ και έδωσε 3 ασίστ».