Βόμβα βρέθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Εκρηκτικός μηχανισμός (βόμβα) βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό σωλήνα, εντός του οποίου βρέθηκαν και καρφιά.

Ο μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε κουτί, το οποίο εντόπισε ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου

Τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης. Ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο, ενώ οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν εκεί διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για εκρηκτικό μηχανισμό. Μετά από λίγο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση του μηχανισμού.

Ένα σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική, η οποία ανέλαβε την έρευνα, είναι ο μηχανισμός να τοποθετήθηκε με σκοπό να πυροδοτηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι το οποίο δεν συνέβη, ενδεχομένως λόγω αστοχίας στη λειτουργία του.