Ελπίζει για πρόκριση ο Ολυμπιακός – Αποτελέσματα 20/1/2026 – Βαθμολογία

«Ζωντανός» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα νοκ άουτ ματς του Champions League έμεινε ο Ολυμπιακός. Με τον Κωνσταντή Τζολάκη να πραγματοποιεί απίστευτη εμφάνιση, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-0 τη Λεβερκούζεν στο Φάληρο και πλέον θα τα παίξουν «όλα για όλα» εναντίον του Άγιαξ στο Άμστερνταμ στην τελευταία αγωνιστική της League Phase (28/1). Τα γκολ πέτυχαν οι Κοστίνια (2΄), Ταρέμι (45+1΄).

Στο πρώτο ημίχρονο ο… Θεός του ποδοσφαίρου φορούσε ερυθρόλευκα! Ο Τζολάκης πραγματοποίησε «διαστημική» εμφάνιση, αντιδρώντας υποδειγματικά σε τουλάχιστον 5 «καθαρές» ευκαιρίες των Γερμανών και ταυτόχρονα η ομάδα του αξιοποίησε δύο δικές της για το 2-0. Και μάλιστα σε απόλυτα κομβικά σημεία! Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, ο Ροντινέι εκτέλεσε και ο Κοστίνια με κεφαλιά-δυναμίτη άνοιξε το σκορ στα 90 δευτερόλεπτα! Ηταν το πρώτο γκολ στην καριέρα του Πορτογάλου με τη φανέλα του «Θρύλου» και το μοναδικό του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στη συνέχεια και μέχρι τη συμπλήρωση 45 λεπτών, ο Τζολάκης επενέβη διαδοχικά σε προσπάθειες του Μπαντέ, του Κουένσα, του Πόκου, του Γκριμάλντο, του Βάθκεθ, κρατώντας το «μηδέν». Και πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ροντινέι πάσαρε κάθετα στον Ταρέμι και αυτός έγραψε το 2-0 με δυνατό σουτ. Πραγματικά απίστευτη εξέλιξη με βάση την εικόνα του αγώνα.

Πολύ πιο προσεκτικός ο Ολυμπιακός στο β΄ ημίχρονο, κράτησε το υπέρ του σκορ, παρότι και πάλι χρειάστηκε μια σπουδαία επέμβαση του Τζολάκη σε διαγώνιο σουτ του Μάζα στο 48΄. Σταδιακά η ορμή των Γερμανών κόπασε, καθώς είδαν ότι δεν θα τα έβγαζαν… πέρα σε τέτοια βραδιά του Ολυμπιακού. Το «κύκνειο άσμα» τους ήταν η απίθανη ευκαιρία του Σικ που νικήθηκε σε εξ επαφής τετ α τετ από τον MVP Τζολάκη. Άξιοι συμπαραστάτες του και οι Έσε, Ρέτσος που είχαν καταλυτική παρουσία.
Οι πρωταθλητές νίκησαν για πρώτη φορά γερμανική ομάδα μετά από 12 ματς, κέρδισαν back to back αγώνες στο Champions League μετά από 10 χρόνια και -όπως λέει το μότο του συλλόγου- συνεχίζουν να ονειρεύονται.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)
Κίτρινες: Ρέτσος, Ταρέμι – Κοφανέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα (74΄ Μπιανκόν), Ρέτσος, Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης (73΄ Ντάνι Γκαρθία), Μαρτίνς (79΄ Μπρούνο), Τσικίνιο (82΄ Σιπιόνι), Ρόντινεϊ, Ταρέμι (74΄ Ελ Κααμπί).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Μπλάσβιτς, Άντριχ, Μπαντέ, Κουάνσα, Γκαρσία, Φερνάντες, Γκριμάλντο, Βάθκεθ (58΄ Τίλμαν), Ποκού (82΄ Κάλμπρεθ), Μάζα (70΄ Αρτούρ), Κοφανέ (70΄ Σικ).

Η Μπόντο Γκλιμτ «έπνιξε» (3-1) τη Σίτι

Η μεγαλύτερη έκπληξη στην εφετινή League Phase του Champions League έγινε απόψε στην παγωμένη Νορβηγία, όπου η Μπόντο Γκλιμτ πέτυχε τεράστια νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με 3-1, στο δεύτερο χρονικά ματς της 7ης αγωνιστικής.

Η ήττα από τη Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, φαίνεται ότι επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους «πολίτες». Το διάστημα που μεσολάβησε από το παιχνίδι στο «Θέατρο των Ονείρων» μέχρι και σήμερα δεν αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να συνέλθει κι έτσι βάζει σε κίνδυνο την απευθείας πρόκριση στους «16».

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα που τους δίνει η έδρα τους (συνθετικός χλοοτάπητας), προηγήθηκαν με 3-0 και παρά τη μείωση του σκορ από τη Σίτι πανηγύρισαν δικαιολογημένα την πρώτη τους νίκη, που, όμως, δεν είναι αρκετή για να προκριθούν (προέρχονταν από τρεις ισοπαλίες). Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής του Ρόδρι με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα δύο λεπτά (61′-62′).

Νωρίτερα, η Μπριζ πέρασε δια… περιπάτου απ’ την Αστάνα συντρίβοντας την Καϊράτ Αλμάτι με 4-1, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της πρώτης «δόσης» της 7ης αγωνιστικής του Chasmpions League.

Οι Βέλγοι, χωρίς τον τραυματία Χρήστο Τζόλη στην αποστολή, επέστρεψαν στα «τρίποντα» μετά από 5 σερί αρνητικά αποτελέσματα (4 ήττες και μία ισοπαλία) κι έμειναν «ζωντανοί» στη μάχη της πρόκρισης, καθώς πλασαρίστηκαν στην 23η θέση της βαθμολογίας, με έναν αγώνα περισσότερο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής στη League Phase του Champions League έχουν ως εξής:

Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Champions League, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της League Phase, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται «αγκαλιά» με αντίστοιχο «εισιτήριο», ενώ και η Τότεναμ έκανε αποφασιστικό βήμα.

Με το 7 στα 7, μετά την «άλωση» του Μιλάνου και το 3-1 επί της Ίντερ, η πρωτοπόρος της Premier League, Άρσεναλ, πέρασε πανηγυρικά στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, ενώ παρά την ήττα τους οι «νερατζούρι» διατηρούν ακέραιες τις ελπίδες τους για την απευθείας πρόκριση.

Οι «μερένχες» μετά τον αποκλεισμό στο Copa del Rey νίκησαν αρχικά στο πρωτάθλημα και απόψε έκαναν «πάρτι» απέναντι στη Μονακό, την οποία «εξαφλάνισαν» με 6-1 στο Μπερναμπέου. Πρωταγωνιστής της «βασίλισσας» ήταν ξανά ο Κιλιάν Μπαπέ με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η… μισή Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέτυχε τεράστια νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 και, πλέον, στην τελευταία αγωνιστική κρατούν τη τύχη στα χέρια τους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής στη League Phase του Champions League έχουν ως εξής:

Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν)-Μπριζ (Βέλγιο)                    1-4
(390’+2′ Σαντιμπέκοφ – 2′ Στάνκοβιτς, 38′ Βανάκεν, 74′ Βερμάντ, 85′ Μέχελε)

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)           3-1
(22′,24′ Χογκ, 58′ Χάουγκε – 60′ Τσερκί)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μονακό (Γαλλία)                     6-1
(5′, 26′ Μπαπέ, 52′ Μασταντουόνο, 55′ αυτ. Κέρερ, 63′ Βινίσιους, 80′ Μπέλιγχαμ – 72′ Τέζε)

Ίντερ (Ιταλία)-Άρσεναλ (Αγγλία)                             1-3
(18′ Σούσιτς – 10′,31′ Γκαμπριέλ Ζεσούς, 84′ Γκιόκερες)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Άγιαξ (Ολλανδία)                        1-2
(49′ Ολουβασέγι – 61′ Γκλουκ, 90′ Εντβάρτσεν)

Τότεναμ (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)                      2-0
(14′ Ρομέρο, 37′ Σολάνκε)

Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)   2-1
(74′,90′ Σουάρες – 79′ Κβαρατσκέλια)

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Λεβερκούζεν (Γερμανία)                  2-0
(2′ Κοστίνια, 45’+1 Ταρέμι)

Κοπεγχάγη (Δανία)-Νάπολι (Ιταλία)                           1-1
(72′ Λάρσον – 39′ ΜακΤόμινεϊ)

Τετάρτη 21/1/26

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)          19:45
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)  19:45
Τσέλσι (Αγγλία)-Πάφος (Κύπρος)                             22:00
Αταλάντα (Ιταλία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)               22:00
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)                 22:00
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)               22:00
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)                        22:00
Νιούκαστλ (Αγγλία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)                    22:00
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο)     22:00
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
                      ΑΓ. Β.
Αρσεναλ               7   21
Ρεάλ Μαδρίτης         7   15
Μπάγερν               6   15
Τότεναμ               7   14
Παρί Σεν Ζερμέν       7   13
Σπόρτινγκ Λισαβόνας   7   13
Μάντσεστερ Σίτι       7   13
Αταλάντα              6   13
Ίντερ                 7   12
Ατλέτικο Μαδρίτης     6   12
----------------------------
Λίβερπουλ             6   12
Ντόρτμουντ            7   11
Νιούκαστλ             6   10
Τσέλσι                6   10
Μπαρτσελόνα           6   10
Μαρσέιγ               6   9
----------------------------
Γιουβέντους           6   9
Γαλατασαράι           6   9
Λεβερκούζεν           7   9
Μονακό                7   9
Αϊντχόφεν             6   8
Ολυμπιακός            7   8
Νάπολι                7   8
Κοπεγχάγη             7   8
Καραμπάγκ             6   7
Μπριζ                 7   7
Μπόντο Γκλιμτ         7   6
----------------------------
Μπενφίκα              6   6
Πάφος                 6   6
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ    6   6
Αγιαξ                 7   6
Αθλέτικ Μπιλμπάο      6   5
Aϊντραχτ Φρανκφούρτης 6   4
Σλάβια Πράγας         6   3
Βιγιαρεάλ             7   1
Καϊράτ                7   1