Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων. Μετά το πέρας της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, ο κος Τατάρ δήλωσε: «Κρίμα που όλη αυτή η ομορφιά κρατήθηκε μακριά από το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με το “ψευδοκράτος” σε κάθε του βήμα», δήλωσε μετά την παράνομη επίσκεψη στο Βαρώσι ο Ερντογάν.

Στο διάγγελμά του για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο Ερσίν Τατάρ επέμεινε στην λύση των δύο κρατών και αναφέρθηκε στη σχέση με την Τουρκία. «Βιώσιμη είναι η λύση δύο κρατών και μια συμφωνία είναι δυνατή μόνο στη βάση της κυρίαρχης ισότητας, το καλύτερο πράγμα είναι να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε σαν δύο λαοί, που ζουν κάτω από μία στέγη δύο ξεχωριστών κρατών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι «αν εγκαταλείψουμε το κράτος μας και δεν συνεχίσουμε τη αδελφική σχέση και τη σχέση εγγύησης με την μητέρα Τουρκία, μπορεί να έχουμε δυσκολίες για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας».

Λόγω των εορτασμών και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου την Κυριακή, έκλεισαν ορισμένοι δρόμοι στην κατεχόμενη Λευκωσία από τις 09.30 το πρωί. Επίσης, το αεροδρόμιο των κατεχομένων εξυπηρέτησε μόνο το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, κατά την διάρκεια της άφιξης και της αναχώρησής του και ουδεμία άλλη πτήση.

Στα κατεχόμενα βρισκόταν ήδη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες στο Βαρώσι ενόψει της άφιξης του Τούρκου Προέδρου σε λίγες ώρες.

Ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου ανήγγειλε την άφιξή του στα κατεχόμενα μέσω Twitter αναρτώντας και φωτογραφίες. Γράφει ότι έφτασε στα κατεχόμενα για τις προετοιμασίες για την επίσκεψη Ερντογάν και για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 37η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.