Επίδομα παιδιού: Πληρωμή 4ης δόσης 2020

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 θα γίνει η πληρωμή της 4ης δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2020, για όσους υποβάλουν αίτηση έως τα μεσάνυχτα της 17ης Σεπτεμβρίου και έχει εγκριθεί η αίτησή τους. [Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 για χορήγηση Οικογενειακού Επιδόματος 2020, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου]

Την Πέμπτη 17-9-2020 και ώρα 00.01 έκλεισε  προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2020, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Κατόπιν αυτού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τέταρτης διμηνιαίας δόσης για το 2020. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση, καθώς η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έληξε. Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί φετινή φορολογική δήλωση πρέπει να υποβληθεί προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού έτους 2020.

Προσοχή: Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Επίδομα Παιδιού – Είσοδος στην εφαρμογή:

https://www.idika.gr/epidomapaidiou/2020/Account/Login