Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα δεν έχει αναγνωρίσει κάποιο πρόσωπο

«Η 34χρονη Ιωάννα δεν έχει αναγνωρίσει έως αυτή την ώρα κάποιο πρόσωπο. Πιστεύουμε, όμως, ότι όσο περνούν οι ημέρες και βελτιώνεται σιγά – σιγά η κατάστασή της θα μπορέσει να θυμηθεί κάτι παραπάνω και να μας δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της δράστιδας». Αυτά τονίζουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, για την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη γυναίκα, το πρωί της 20ης Μαΐου, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας επισκέφθηκαν, για ακόμη μια φορά, χθες (Πέμπτη), την 34χρονη, στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, αλλά παρέμειναν μόνο για δύο – τρία λεπτά στο χώρο, γιατί η νεαρή γυναίκα δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Έτσι, αποχώρησαν χωρίς να προκύψει κάτι νεότερο, που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόοδο των ερευνών.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα των σαρώσεων των επικοινωνιών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα του φιλικού, επαγγελματικού, αλλά και του συγγενικού κύκλου της. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πηγές της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διασταυρώσουν κάποιες νέες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους.

Επίσης έχει ελεγχθεί και πρώην φίλος της 34χρονης με το οποίο διεκόπη η σχέση τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι στο δικαστήριο καθώς έχουν υποβάλλει μηνύσεις ο ένας στον άλλο.

Θυμίζουμε ότι τουλάχιστον τρεις γυναίκες έχουν ανακρίνει μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί για την υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από άγνωστη, που φορούσε χειρουργική μάσκα, την ώρα που περίμενε το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζεται ως λογίστρια στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία πρόκειται για δύο γυναίκες από το επαγγελματικό περιβάλλον της άτυχης γυναίκας και μιας από το προσωπικό της περιβάλλον. Και οι τρεις γυναίκες εμφανίζουν ακλόνητο άλλοθι. με τη μια από τις τρεις γυναίκες να βρίσκεται στο εξωτερικό την ημέρα της επίθεσης.

Οι αστυνομικές αρχές αλλά και ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας εξετάζουν και το ενδεχόμενο της κατά παραγγελία επίθεσης και την ύπαρξη ηθικού αυτουργού της επίθεσης.