Επίθεση με μολότοφ στον ΣΚΑΪ

Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ τα ξημερώματα στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι”, στο Νέο Φάληρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 2:30 το πρωί του Σαββάτου 13-3-2021, οι δράστες έριξαν συνολικά πέντε μολότοφ, εκ των οποίων οι τρεις έπεσαν μέσα στον περίβολο του κτιρίου και οι δύο έξω από αυτόν, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην περίφραξη του κτιρίου.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Η απολύτως καταδικαστέα επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι με μολότοφ’, είναι μία ακόμα επίθεση στην ελευθεροτυπία από τους εχθρούς της» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η επίθεση με μολότοφ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση κατά της ενημέρωσης, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Περαιτέρω, τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να εκφοβίσει και να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση.

«Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης που αποσκοπεί στη φίμωση της ελευθερίας του λόγου είναι καταδικαστέα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε ανάρτησή του στο twitter, για την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του τ/σ Σκάι και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάζουν στην πράξη και να απομονώνουν τέτοιες ενέργειες.

Καταδικάζει απερίφραστα ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης αποτελούν επιθέσεις στην ελευθεροτυπία».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης και επισημαίνει: «Οι επιθέσεις που βάλλουν κατά της ελευθερίας του Τύπου βάλλουν κατά της Δημοκρατίας».

Η Ελληνική Λύση με ανακοίνωση της «καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του Σκάι» και σημειώνει:
«Παρά το ότι ο Σκάι ουδέποτε φιλοξενεί στελέχη ή έστω τις απόψεις της Ελληνικής Λύσης, θεωρούμε ότι κάθε επίθεση σε μέσα ενημέρωσης είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία».