«Παιδαριώδης βανδαλισμός του Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη (Video)

φωτογραφία αρχείου

Η αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνας¨ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στις 4 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, το οποίο βρίσκεται σε δρόμο πίσω από την Αμερικανική πρεσβεία. Ο “Ρουβίκωνας” ανέβασε σχετική ανάρτηση, μαζί με βίντεο από την επίθεση, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ κάνει αναφορά, μεταξύ άλλων, στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημά του να του χορηγηθεί άδεια.

Άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε την επίθεση με μπογιές στην κατοικία του αναφέροντας «Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.