Επιβεβαίωσε τον ανασχηματισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο ανασχηματισμός είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση που του ετέθη κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαιώνοντας σχετικές φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες. Σημείωσε ότι «η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα και ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Είναι ο μόνος που έχει την πλήρη έκταση της εικόνας και την ευθύνη απέναντι στον λαό να παίρνει τις αποφάσεις για να διαμορφώνονται οι καλύτεροι δυνατοί όροι για να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την κυβέρνηση, ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί εντός ημερών, με πιθανότερο σενάριο λίγο πριν την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και ειδικότερα την προσεχή Πέμπτη.

Ο Γιάννης Οικονόμου κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Όπως είπε:

«Αύριο στις 11:00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο. Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα θα γίνει ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις οργανώσεις κοινωνίας πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

Την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum, που γίνεται στη Σλοβενία.