Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας ‘Ανγκελα Μέρκελ, ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι τριμερής μυστική συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Την συνάντηση αποκάλυψε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ανάλογες συναντήσεις παραμένουν μυστικές, ο Τούρκος υπουργός δημοσιοποίησε τη συνάντηση με στόχο να την «κάψει» καθώς η Τουρκία είναι αντίθετη με την Γερμανική πρωτοβουλία.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε κατόπιν γερμανικής πρωτοβουλίας και είναι ενδεικτική της βούλησης του Βερολίνου να μη διαρραγούν οι δίοδοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Αγκύρας. Σύμφωνα με πληροφορίες η γερμανική διπλωματία είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προλειαίνοντας το έδαφος και για την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στα τέλη Ιουνίου.

Τη συνάντηση αποκάλυψε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ύστερα από συνάντηση με τον Μαλτέζο ομόλογό του Εβαρίστ Μπαρτόλο που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αγκυρα.